ATCCE îi cheamă pe timișoreni la o dezbatere despre oferta culturală a orașului

ATCCE îi cheamă pe timișoreni la o dezbatere despre oferta culturală a orașului

- in Locale, Social, Stiri
0

Cultura poate fi cristalizată în opere de artă sau poate să ia conturul unui spectacol efemer, dar ea trăiește doar în sufletul celor care vin către ea – publicul. Experiența vizitării unui muzeu, accesării serviciilor oferite de biblioteci, participării la un concert sau la un ghidaj într-o expoziție rămân momente de viață care pot lăsa urme. Fie că o trăim singuri sau alături de alții, arta ne poate ajuta să învățăm lucruri noi, să ne relaxăm, să ne exprimăm ideile și emoțiile, să evadăm în lumi imaginare sau să vedem realitatea cu alți ochi. Cum reușesc organizațiile culturale să creeaze experiențe memorabile pentru publicul timișorean? Unde au loc evenimentele și care tipuri de public nu se regăsesc în programul artistic al orașului? Ce definește Timișoara culturală azi?

Pentru că vrem să ascultăm părerea voastră despre oferta artistică a orașului, spațiile în care aceasta se manifestă și felul în care se adresează unor audiențe diferite, vă invităm la dialog.

Asociația Timișoara – Capitală Culturală Europeană și Asociația MetruCub – resurse pentru cultură organizează luni 2 iulie și miercuri 4 iulie, începând cu ora 17.00, două discuții cu publicul evenimentelor și organizațiilor culturale timișorene.

Pentru a participa, e nevoie să completați un scurt chestionar, care ne va ajuta să înțelegem profilul dumneavoastră. În urma înscrierilor, vom alege un mix echilibrat de participanți, astfel încât la discuție să ia parte persoane cu un consum cultural ridicat, mediu și redus, interesați de o diversitate mare de manifestări culturale.

De data aceasta, nu căutăm să discutăm cu cei activi profesional în domeniu, cei care lucrează în organizațiile sau instituțiile culturale din Timișoara. Dorim să îi întâlnim pe cei care se bucură de arta și patrimoniul orașului doar ca spectatori / vizitatori / consumatori sau, eventual, ca voluntari pentru evenimente culturale.

Completarea chestionarului durează 3 minute, iar termenul limită este 28 iunie, ora 23:59. Cei selectați vor fi anunțați pe email vineri, 29 iunie. Vă așteptăm! –îndeamnă echipa Timișoara 2021. Pentru a participa la cele două dezbateri, e nevoie să completați un scurt chestionar la aceasta adresă:  https://goo.gl/forms/hRWIrQzlPwVlY3zS2.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *