Asociațiile de proprietari din Timișoara sunt lovite și de Guvern

Asociațiile de proprietari din Timișoara sunt lovite și de Guvern

- in Actualitate, Locale, Social, Stiri
0

Asociațiile de proprietari sunt lovite și de Guvernul Mihai Tudose, prin OUG nr 4 din 2017 adoptată recent fără o dezbatere publică de minim 10 zile.

Federația Asociațiilor de Locatari din Timișoara atenționează că documentul lovește în asociațiile de proprietari respectiv în cetățenii care locuiesc la bloc. După ce, în urmă cu câțiva ani, asociațiile de proprietari au fost obligate să încheie contracte individuale de muncă în loc de convenții civile acum sunt obligate să plătească CAS și CASS ca și când personalul angajat ar fi plătit cu salariul minim de 1.450 lei chiar daca o femei de serviciu a fost de acord să presteze munca pentru o suma de 100-200 lei/lună. Prin această ordonanță se ajunge ca o asociație să plătească contribuții la stat mai mult decât primește femeia de serviciu sau administratorul.

Această ordonanța este neconstituțională și trebuie abrogată urgent! Ordonanța afectează puternic funcționarea asociațiilor de proprietari. Când asemenea suprataxări aberante sunt numite ”Masuri pentru asigurarea dreptului la pensie și la sănătatea medicală” nu este alta soluție decât demisia inițiatorilor. Şi dacă ne gândim la o asociaţie mică, de doar 10 apartamente, atunci vedem cum statul scoate din buzunarul fiecărui proprietari încă 27 de lei/luna ! În ce logică se poate încadra ideea că la 100 de lei plătiţi mai dai 349 lei la stat? ”, se arată în comunicatul FALT.

Gh. M.

 

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *