Asociația Pro Infrastructură: Deschiderea lotului 3 al autostrăzii Lugoj-Deva este incertă

Asociația Pro Infrastructură: Deschiderea lotului 3 al autostrăzii Lugoj-Deva este incertă

- in Actualitate, Locale, Stiri, Utile
0

Deschiderea celor 21 de kilometri din lotul 3 al autostrăzii Lugoj-Deva este în continuare incertă. Cel puțin asta susțin reprezentanții Asociației Pro Infrastructură, care au anunțat că Tribunalul București a dat dreptate constructorului spaniol Comsa, astfel că antreprenorul nu va finaliza lucrările din banii lui.

Astăzi avem un nou episod din teatrul absurd numit “Muzeul Autostrăzii A1 Lugoj-Deva lot 3”: Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere a pierdut deja primul proces contra constructorului spaniol Comsa. Vineri, 06.09.2019, Tribunalul București a dat dreptate antreprenorului și a oprit executarea garanției bancare inițiată de CNAIR până la soluționarea cererii de arbitraj din 05.09.2019, procedură care poate dura luni, poate chiar ani întregi. Pe românește, CNAIR nu se poate atinge de banii spaniolilor. Astfel, realitatea contrazice gogoșile vândute de ministrul Transporturilor Cuc și directorul CNAIR Scarlat care declarau că așa-zisele probleme și lucrări nefinalizate de constructor vor fi remediate pe banii acestuia“, a anunțat Asociația Pro Infrastructură.

De asemenea, reprezentanții ONG-ului au mai precizat că în ciuda promisiunilor făcute de ministrul Cuc, deschiderea tronsonului este în continuare incertă, “la 28 de zile de când putea fi inaugurat și la 12 zile de la rezilierea contractului executat în proporție de 99%. Nu este nicio grabă! Șoferii mai pot aștepta, riscându-și viața și rupându-și mașinile pe DN7 și DN68A. Desigur, tot noi vom plăti toate bâlbele și prostiile făcute de iresponsabilii CNAIR“.