Asociația Pro Infrastructură: Centura Timișoarei este cvasi-blocată în birocrație Video

Asociația Pro Infrastructură: Centura Timișoarei este cvasi-blocată în birocrație Video

- in Actualitate, Locale, Stiri, Utile
0

Semnal de alarmă tras de Asociația Pro Infrastructură cu privire la stadiul lucrărilor pe centura de sud a Timișoarei. Reprezentanții ONG-ului care monitorizează marile proiecte de infrastructură de transport susțin că acest proiect a ajuns abia la 11,5%, dând vina pe birocrație și pe incompetența autorităților.

Centura Timișoara este cvasi-blocată în birocrație și în incompetența autorităților centrale și locale! Deși ministrul Bode și primarul Robu au făcut zeci de promisiuni pompieristico-electorale de pe șantier, adevărul trist este că acest proiect de peste 300 de milioane de lei început în martie 2020, cu doi ani termen de execuție, a ajuns abia la 11,5%. Principalele trei probleme care împiedică continuarea în forță a lucrărilor țin de: nu s-a plătit niciun leu pentru lucrările executate în ultimele șase luni, singura plată fiind avansul de la începutul proiectului; majoritatea intersecțiilor cu drumurile traversate de centură au fost modificate ca soluție tehnică, însă nu au fost adăugate în contract de CNAIR pentru a putea fi facturate și plătite; exproprierile suplimentare consistente pentru modificările intersecțiilor de la punctul anterior sau pentru nenumăratele relocări de utilități nu au fost lansate până în prezent de CNAIR, iar CFR nu a predat terenul constructorului pentru realizarea principalelor trei viaducte de pe proiect peste diverse magistrale de cale ferată“, a transmis Asociația Pro Infrastructură.

În plus, reprezentanții ONG-ului susțin că intersecția de la Drumul Boilor este complet blocată, fără nicio perspectivă clară de continuare a lucrărilor pe acel sector, în lipsa unei asumări clare din partea CNAIR sau a primăriei Timișoara.

În aceste condiții, Asociația Pro Infrastructură solicită “tuturor decidenților din Ministerul Transporturilor, CNAIR sau autorităților locale să se implice cu adevărat în deblocarea acestui proiect vital pentru decongestionarea traficului din Timișoara. Avem nevoie de mai mult profesionalism, asumare a responsabilității, competență și mai puțin de declarații fără substanță, dacă vrem să circulăm pe această centură până la finalul anului 2022“.

 

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *