Asociația Primarilor din Banatul Istoric a lansat Agenda Digitală 2020, la Timişoara

Asociația Primarilor din Banatul Istoric a lansat Agenda Digitală 2020, la Timişoara

- in Actualitate, Locale, Stiri
0

Asociația Primarilor din Banatul Istoric a lansat, la Timișoara, în premieră pentru România, „Agenda Digitală 2020”, miercuri 19 iunie, în sala de conferințe a Consiliului Județean Timiș

La eveniment au participat primari din Timiș, Arad, Caraș Severin și Hunedoara.

Este o aplicație care va facilita interacțiunea dintre administrațiile locale și cetățeni. Este o premieră pentru zona de vest. Numai în zona București mai există ceva asemănător. Astfel, primarii vor putea comunica mult mai ușor cu locuitorii localităților. Toate comunicatele primăriei pot ajunge foarte ușor la cunoștința oamenilor. Trăim în secolul XXI și în momentul de față din cei aproape 2 milioane de cetățeni din zona de vest aproape toți dispun de un telefon mobil și este mult mai ușor să acceseze această aplicație”, a spus Radu Miloș, specialist IT.

L-am cunoscut pe domnul Radu Miloș, un om extraordinar, un informatician de mare calibru și l-am întrebat cum am putea ajuta Asociația Primarilor din Banatul Istoric. Astfel, la sugestia mea s-a născut această aplicație gratuită pentru administrațiile locale și pentru utilizatorii localităților. Se pot exprima nu numai UAT-urile, ci și școlile, bisericile, poliția și alte instituții locale, care au ceva de transmis oamenilor”, a spus Vasile Todi, inițiatorul proiectului Agenda Digitale 2020. Aplicația este un produs 100%  „made in Banat” și va fi în curând disponibilă, în mod gratuit, pe telefoanele mobile.

Gh. M.