Arhiepiscopia Timişoarei şi CJT au oferit Premiile Pro Cultura pe 2019

Arhiepiscopia Timişoarei şi CJT au oferit Premiile Pro Cultura pe 2019

- in Locale, Social, Stiri
0

Arhiepiscopia Timişoarei şi Consiliul Judeţean Timiş au organizat, marţi, 10 decembrie, festivitatea de premiere a reprezentanţilor culturii timişene cu merite deosebite în promovarea domeniului lor de activitate și au oferit ,,Premiile Pro Cultura 2019”, în sala multifuncţională a Consiliului Judeţean Timiş.

Arhiepiscopia Timişoarei s-a alăturat acțiunii inițiate de Consiliul Județean Timiș în perioada 2002-2016 și din anul 2017 a devenit un partener de nădejde în acest proiect. Astfel, cu binecuvântarea înaltpreasfinţitului părinte Ioan, mitropolitul Banatului şi cu sprijinul preşedintelui CJT, Călin Ionel Dobra, Arhiepiscopia Timişoarei şi-a propus să ducă mai departe această tradiție și să organizeze festivitatea de premiere ,,Pro Cultura”, ca semn de recunoştinţă pentru cei care au depus eforturi evidente la promovarea culturală a judeţului Timiş, în ţară şi în lume.

Astăzi e o zi specială. Oferim premiile Pro Cultura. Arhiepiscopia Timișoara a considerat în 2017 că este foarte important să fie alături de CJT și să preia într-o colaborare permanentă acest proiect, cu binecuvântarea ÎPSS Ioan, mitropolitul Banatului. Astfel încercăm an de an să aducem în fața comunității și a dumneavoastră pe personalitățile care sunt însemnate de către instituțiile de cultură ale orașului și ale județului pentru a primi aceste premii. Este un moment frumos, binecuvântat de Dumnezeu și îi felicit pe toți cei care au fost premiați, astăzi. Vă doresc tuturor să aveți sărbători binecuvântate, pace și bucurii în casele dumneavoastră. Mulțumesc președintelui CJT, Călin Dobra, domnului Adrian Negoiță, consilier, și doamnei Adela Popa, care au fost alături de noi în acest proiect și în multe altele”, a spus preotul Zaharia Pereș.

Astăzi este o zi plină de premii pentru oamenii de cultură din Timiș și vreau să vă mulțumesc, pentru promovarea și dezvoltarea culturii și artei. Premiile Pro Cultura au devenit o tradiție. Vă asigur că în fiecare an îi vom susține pe oamenii care promovează cultura și sunt alături de noi. Ne așteaptă o perioadă și mai importantă pentru că toți punem și vom pune umărul la proiectul cel mai important: Timișoara 2021 – Capitală Europeană a Culturii. Este important ceea ce facem acum, e și mai important anul 2021, când vom deține titlul, dar cel mai important e ceea ce va continua după. Este important să avem continuitate în tot ceea ce facem și la nivelul CJT va exista continuitate în susținerea proiectelor culturale”, a spus Călin Dobra, șeful CJT.

Au fost acordate 21 de premii, dintre care 10 premii la secțiunea Pro Cultura Timisiensis și 11 premii la secțiunea Pro Cultura Timisiensis Certitudini.