Arbitrii implicati un hotia de poveste de la Ghiroda ajung pe mana DNA?

Arbitrii implicati un hotia de poveste de la Ghiroda ajung pe mana DNA?

- in Locale, Slider, Sport, Stiri
1

Brigada de arbitrii de la partida de fotbal CSC Ghiroda și Giarmata Vii – FC Bihor, ar putea avea probleme inclusiv cu DNA. Cel mai vizat este centralul Mihai Motan din Târgoviște. Arbitrul pur și simplu a inventat două lovituri de la 11 metri pentru oaspeți, în prima manșă a meciului de baraj ce duce în liga secundă. Primarul de Ghiroda, Ionuț Stănușoiu promite că lucrurile nu vor rămâne așa.

Ghiroda a început bine partida decisivă pentru promovare și conducea în minutul 57 cu 2-0 prim golurie înscrise de David Pop și  Cosmin Mancaș.

Centralul partidei a intrat în scenă în minutul 68 când Butanas l-a tras de tricou pe Ciocan. Faza a avut loc cel puțin un metru în afara careului, dar arbitrul de centru a fost singurul om care a văzut penalty. A executat Sergiu Jurj, portarul a respins până la același Segiu Jurj, care a făcut scorul 2-1. În minutul 81, arbitrul de centru a mai inventat un penalty la o atingere banală între Stupu și Preklet. A executat Robert Ciocan care a și stabilit scorul final 2-2.

“Am asistat la o demonstrație șocantă de incompetență și lipsă de profesionalism din partea brigăzii de arbitri. Deciziile luate pe teren nu au fost doar greșite, ci complet inacceptabile pentru nivelul competițional al anului 2024. La scorul de 2-0 în favoarea echipei noastre, arbitrii au decis să schimbe scorul și au acordat două lovituri de la 11 metri pentru F.C. Bihor, complet gratuit. Ambele decizii au fost furturi pe față: prima pentru o fază petrecută evident în afara careului, iar a doua pentru o săritură la cap în careu, pe lângă celelalte incidente din timpul meciului care garantează interesele arbitrilor.

Este uluitor și revoltător că astfel de practici încă mai au loc în fotbalul românesc, unde pentru un meci de baraj pentru Liga a 2-a au fost folosiți arbitri care nu se ridică la nivelul de Liga a 5-a, iar Federația Română de Fotbal nu ia măsuri împotriva arbitrilor corupți și incompetenți, care compromit integritatea competițiilor. Este evident că arbitrii nu doar că nu sunt competenți, ci fac parte dintr-un sistem corupt, unde interesele ascunse și banii vorbesc mai tare decât spiritul sportiv și fairplay-ul.

Din păcate, și la primul meci din barajul de calificare din semifinală s-au observat greșeli de arbitraj, pe care le-am considerat tolerabile și că se încadrau în anumite limite. Însă ceea ce s-a întâmplat la Ghiroda în meciul cu FC Bihor demonstrează clar că nu contează calitatea jucătorilor sau efortul lor pe teren, ci doar interesele celor de la Federație sau, probabil, banii pe care îi primesc anumiți arbitri pentru a influența rezultatele în favoarea unei echipe sau alteia. Deși, Ghiroda a jucat împotriva a 12 jucători, rezultatul este unul care ne dă speranțe către o calificare în liga superioară. Sperăm ca în următorul meci de la Oradea, indiferent de rezultate, să avem parte de un arbitraj corect, care să reflecte adevăratele valori ale sportului și să permită echipelor să concureze pe teren în condiții de egalitate. Federația Română de Fotbal trebuie să ia măsurile necesare pentru a asigura integritatea competiției și pentru a preveni repetarea unor astfel de incidente.

Situația de la Ghiroda nu va rămâne așa. Vom înainta plângeri la toate instituțiile competente, inclusiv la DNA, dacă va fi necesar, pentru a investiga traficul de influență și sumele de bani pe care le-ar fi primit arbitrii. Este de-a dreptul trist și tragic că astfel de practici încă mai au loc în fotbalul românesc. De aceea, vom merge până la capăt pentru a ne asigura că fotbalul se joacă pe teren, nu în culise, și că integritatea sportului este respectată. Aici, la Ghiroda și Giarmata Vii, susținem un sport curat, liber de corupție și influențe externe”, spune Ionuț Stănușoiu  primarul din Ghiroda.

Partida retur are loc miercuri, 5 mai de la ora 17.30

1 Comment

  1. Acești așa numiți arbitri au făcut la fel la Satu Mare și au fost protejați de jandarmi ca să nu fie linșați.Se pare că sunt trimiși cu temele făcute….

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *