Arafat contesta decizia de anulare a ordinului privind carantinarea Timișoarei

Arafat contesta decizia de anulare a ordinului privind carantinarea Timișoarei

- in Actualitate, Locale, Social, Stiri
0

Raed Arafat, șeful DSU, a afirmat că va ataca decizia Curții de Apel București care a anulat ordinul prin care a fost prelungită carantina în Timișoara cu 72 de ore. De asemenea, el a spus că a semnat acel ordin deoarece a reprezentat opinia specialiștilor, care nu a fost luată în considerare la nivel politic.

Motivul pentru care am luat decizia să semnez ordinul temporar este pentru că era prima dată, un lucru fără precedent, ca într-un comitet pentru situații de urgență să se pună sub semnul întrebării și să se forțeze chiar împotriva recomandării autorităților sanitare și de către persoane care nu sunt din domeniu și cu întrebări la care eu am participat cu o zi înainte la o dezbatere foarte serioasă cu persoanele care au participat la ședința respectivă. S-au pus n întrebări la care am răspuns și la care am explicat situația în Timișoara. Nu este ok. Au intrat medici din Timișoara cu noi în videoconferință, medici care sunt din spitale și specialiști în domeniu și au explicat că situația este foarte gravă în Timișoara și că nu mai fac față. Când am văzut sâmbătă că se discută faptul că n-avem nevoie de carantină și să găsim alte soluții inteligente dar care nimeni nu pune aceste soluții inteligente pe masă, că nimeni nu cred că știa care sunt aceste soluții inteligente într-o situație de criză la momentul respectiv în Timișoara. Atunci decizia mea era să nu pierdem cele 14 zile care totuși au mers până atunci, și am prelungit cu trei zile ca să las timp să se gândească lumea și se reîntrunească Comitetul ca să găsim o soluție. Comitetul s-a reîntrunit și a luat decizia prelungirii, cu două treimi din voturi, și s-a prelungit până joia viitoare”, a spus Arafat.

Întrebat dacă ar semna din nou un ordin de carantină precum cel în cazul Timișoarei, acesta a spus că vrea să vadă motivația, pentru că dacă “motivația este pe un aspect procedural pe care putem să-l corectăm, nu este nicio problemă”.

Dacă decizia în sine este pusă sub semnul întrebării, o să vreau să văd ce zice instanța de la recurs. Clar că ce s-a întâmplat acum reduce din posibilitatea de a mai putea face acest demers, până nu avem o decizie definitivă și până nu vedem dacă acest lucru se mai poate folosi. Până acum, asta era singura dată în care ne-am folosit de acest mod de lucru. Dacă s-ar întoarce timpul înapoi, cred că aș lua aceeași decizie. Intenția era una de a proteja, nu una de a veni în afront cu populația și cu autoritățile”, spune Arafat.

Secretarul de stat a precizat că s-a consultat și cu premierul înainte de a semna ordinul.

Curtea de Apel București a anulat, vineri, ordinul prin care şeful DSU, Raed Arafat, a prelungit restricţiile la Timişoara în perioada 22- 24 martie, după ce CJSU Timiș a votat împotriva carantinării orașului.

Sursa: Digi24.ro.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *