Aradul – candidat la titlul de Capitală Culturală Europeană 2021 și Capitală Verde a Europei 2018

Aradul – candidat la titlul de Capitală Culturală Europeană 2021 și Capitală Verde a Europei 2018

- in Administratie, Locale, Stiri
0

Aradul este candidat la titlul de Capitală Culturală Europeană 2021 și Capitală Verde a Europei 2018, astfel, a devenit rivalul Timişoarei, aşa cum a fost, de fapt, dintotdeauna. Iată ce spune Gheorghe Falcă, primarul Aradului, despre cele două candidaturi.

„Este foarte important să privim candidatura Aradului la titlul de Capitală Culturală Europeană 2021 și Capitală Verde a Europei 2018 în contextul strategiei de dezvoltare pentru următorii 10 ani. Prin asumarea acestor candidaturi și a proiectelor complexe pe care le înglobează s-au stabilit pașii pe care îi vom parcurge pentru a atinge obiectivele de dezvoltare pe care Aradul le urmărește.

Principalele direcții avute în vedere pentru etapa următoare de dezvoltare a orașului sunt: promovarea mobilității urbane pe principii sustenabile, punerea în valoare a cadrului natural, dezvoltarea culturală, promovarea patrimoniului construit, regenerarea urbanistică în cartierele de blocuri precum și abordarea strategică a sectoarelor educație, sănătate publică și energie.

Marți, 27 octombrie 2015 a început seria de consultări publice privind actualizarea Planului Urbanistic General al Municipiului Arad. Prima întâlnire cu cetățenii pe tema noului PUG al Municipiului Arad a avut loc la Școala Gimazială « Aurel Vlaicu ». Astăzi de la ora 17 este programată dezbaterea în Micălaca, la Școala gimnazială 22 Caius Iacob iar joi în Aradul Nou la Liceul Forestier”, explică Falcă, pe facebook.

Gh. M.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *