Aquatim – locul I, la eficiență economică, în România

Aquatim – locul I, la eficiență economică, în România

- in Actualitate, Locale, Stiri
0

Un studiul al BDO România arată faptul că Aquatim -societatea timișeană de apă și canalizare – este cea mai bună din țară la veniturile din exploatare, raportate la numărul de angajați (lei/angajat/lună). Acest indicator reprezintă, de fapt, productivitatea muncii, unul dintre indicatori de bază, ce reflectă eficiența unei companii.

Prof. dr. ing. Ilie Vlaicu, directorul Aquatim, a explicat că radiografia sectorului de apă din România, o analiză a situației financiare și performanței a 41 de companii de apă în anul 2016, realizată de BDO România, poziționează Aquatim în zona de top a firmelor de profil, din punct de vedere al eficienței economice. Poziția numărul 1 deținută de Aquatim la acest indicator este cu atât mai importantă cu cât, analizând tarifele de apă din țară, societatea are unul dintre cele mai mici tarife. Tariful de 3,11 lei/mc plasează Aquatim pe antepenultima poziție, mult sub media pe țară.

“Poziționarea companiei timișene de apă în analiza BDO – un studiu profesionist și obiectiv – reflectă eficiența sa economică și grija pentru banii publici. Acest lucru este posibil atât datorită activității coerente a colectivului societății noastre, cât și numeroaselor investiții pe care Aquatim le face constant în ultimii ani, cea mai mare parte fiind din surse nerambursabile”,  susține Vlaicu.

Gh. M.

 

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *