Aquatim: Canalizarea Timișoarei nu e coș de gunoi. Nu aruncați măștile chirurgicale în canalizare!

Aquatim: Canalizarea Timișoarei nu e coș de gunoi. Nu aruncați măștile chirurgicale în canalizare!

- in Actualitate, Locale, Social, Stiri
0

Se știe că apa uzată care ajunge în stație Stația de Epurare Stan Vidrighin din Timișoara este încărcată cu numeroase deșeuri, dar, acum, odată cu introducerea obligativității purtării măștilor, pericolul este și mai mare.

Atenționare vine din faptul că, din păcate, unii timișoreni aruncă aceste măști, dar și mânuși, în canalizare. Aquatim constată o creștere îngrijorătoare a numărului lor, ceea ce este periculos și total neindicat.

În noaptea de sâmbătă spre duminică (2-3 mai, pe timpul ploii), în doar câteva ore, pe grătarele stației de epurare, s-au strâns 32 de metri cubi de deșeuri/peste 4 containere/un container are în jur de 7 metri cubi – față de o zi normală, în care se colectează între 0,5 și 0,9 metri cubi – printre care se regăsesc măști și mânuși.

Ca atare, Aquatim revine cu recomandarea, prezentă și în campania noastră permanentă, numită „Canalizarea nu e coș de gunoi”, apelând la înțelegerea și rațiunea clienților: ”Nu aruncați măștile chirurgicale în canalizare! Evident, nici șervețelele umede, bețișoarele de urechi, resturile materiale, în toaletă! Pericolul la care se expun oamenii stației, dar și dumneavoastră, este unul important”, este atenționează Aquatim.
Gh. M.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *