Aproximativ 485.000 de euro pentru primăriile membre GAL Timișul de Centru

Aproximativ 485.000 de euro pentru primăriile membre GAL Timișul de Centru

- in Economie, Locale, Stiri
0

Comitetul de selecție al GAL Timișul de Centru a selectat proiectele care vor primi finanțări în perioada următoare, suma totală fiind de aproximativ 485.000 de euro. Autorităților publice de pe raza GAL Timiș le-au fost alocați 160.000 de euro, bani destinați dotării serviciilor publice cu echipamente necesare gospodăririi eficiente a domeniului public.

O altă sumă importantă, 110.000 euro, este destinată domeniului socio-medical această sumă fiind împărțită între modernizarea unui centru socio-medical în satul Șipet, comuna Tormac, și achiziționarea unei ambulanțe în comuna Parța. Activitățile sportive și sprijinirea capacității administrative a societății civile beneficiază de o finanțare de aproape 90.000 de euro, iar 72.000 de euro au fost alocați susținerii activităților non-agricole din microregiunea Timișul de Centru. De asemenea, pentru refacerea și consolidarea ecosistemelor și realizarea de acțiuni de conștientizare cu privire la mediul înconjurător s-au alocat puțin peste 50.000 de euro.

Este prima selecție din acest și ne bucurăm că am reușit să atingem o gamă vastă de domenii care sunt finanțate. În primăvara acestui an, se va deschide o sesiune nouă de apeluri de depunere de proiecte pentru ONG-uri, agricol, non-agricol și asociativitate și creare de cooperative, unde sper să avem din nou proiecte eligibile pe care să le putem finanța. O altă veste bună e că proiectele selectate anul trecut sunt deja în fază de implementare, ceea ce înseamnă că lucrurile funcționează foarte bine”, spune Alexandru Iovescu, managerul GAL Timișul de Centru.

Gh. M.

 

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *