Aproape 800 de cercetători de prim rang din peste 30 de ţări vin la Timişoara la UVT

Aproape 800 de cercetători de prim rang din peste 30 de ţări vin la Timişoara la UVT

- in Educatie, Locale, Stiri
0

Cea de-a IV-a ediție a conferinței internaţionale „Diaspora în Cercetarea Științifică și Învățământul Superior din România – Diaspora și prietenii săi”, va fi organizată de UVT, în parteneriat cu Ministerul Educației, în perioada 25 – 28 aprilie, la Timişoara.

Evenimentul are loc sub Înaltul Patronaj al Președintelui României şi este de o deosebită importanță în lumea academică, deoarece își propune să reunească cele mai efervescente minți românești din zona cercetării științifice și a învățământului superior din întreaga lume.

Florin Jurca, PR UVT, a spus că această conferinţa se desfășoară sub forma a 21 de workshop-uri exploratorii (WE) care acoperă domenii extrem de diverse ale cunoașterii științifice, de la fizică și matematică, la științele inginerești și medicale până la științe sociale și umane. Numărul de participanți pentru fiecare din cele 21 de WE a fost limitat la 30, dorindu-se astfel realizarea unui climat lucrativ constructiv, care să permită generarea de idei pentru viitorul cercetării românești. S-au înscris aproape 800 de cercetători de prim rang din peste 30 de ţări.

Gh. M.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *