Aproape 400 de timișoreni au alergat la Crosul caritabil OncoHelp

Aproape 400 de timișoreni au alergat la Crosul caritabil OncoHelp

- in Locale, Sanatate, Stiri
0

Cea de-a doua ediție a Crosului OncoHelp a avut loc, duminică, 22 septembrie, în scopul strângerii de fonduri pentru îmbunătățirea condițiilor de administrare a chimioterapiei și tratamentelor adjuvante pentru pacienții bolnavi de cancer.

La evenimentul caritabil au participat 390 de competitor și a fost organizat de Asociația OncoHelp Timișora, împreună cu Asociația Atletic Club Maraton, și-a propus să adune comunitatea în jurul unei cauze nobile, încurajând, în același timp, un stil de viață sănătos.
Crosul s-a desfășurat pe malul canalului Bega, pe o distanță de 4,2 kilometri. Suma adunată este de 22.990 lei, ceea ce va permite achiziționarea unui număr de 5 infuzomate pentru dotarea spitalului de zi a Centrului de Oncologie OncoHelp.

“Ne bucurăm că acest eveniment tânăr a reușit să mobilizeze si in 2019 un număr mare de participanți. Prin mișcare, 390 de oameni sufletiști au decis sa sprijine pacienții oncologici care au atâta nevoie de ajutorul nostru, al tuturor. Le suntem recunoscători celor care au participat astăzi la Cros, precum și partenerilor, sponsorilor și voluntarilor care au ajutat la reușita evenimentului. Implicarea tuturor acestor prieteni ai Asociației Oncohelp ne-a demonstrat încă o dată că există o soluție pentru fiecare problemă, și că împreună putem contribui la o lume mai bună pentru pacienți. Vom continua să căutăm noi oportunități și noi proiecte de dezvoltare în beneficiul pacienților care ni se adresează”, a declarat Dr. Valeriu Borugă, manager al Asociației OncoHelp Timișoara.

Construit în perioada 2005 – 2009, Centrul de Oncologie OncoHelp a reprezentat primul proiect al Asociației OncoHelp, realizat cu ajutorul sponsorilor și al comunității. A fost gândit ca o alternativă la sistemul medical de stat, permițând accesul tuturor pacienților la servicii medicale de calitate în cadrul unui spital privat.

Dacă la începutul funcționării sale, în anul 2009, avea un număr total de 38 de paturi și doar 6 angajați și colaboratori, în anul 2019 Centrul de Oncologie OncoHelp numără 161 de paturi și peste 250 de angajați și colaboratori. Devenit spital universitar in anul 2011, Centrul de Oncologie OncoHelp furnizează servicii medicale specializate pentru pacienții oncologici: oncologie medicală, radioterapie, hematologie, endoscopie digestivă, imagistică medicală, îngrijiri paliative, diabet zaharat, nutriție si boli metabolice, medicina interna și consiliere psihologică. În anul 2016, o dată cu construirea și dotarea celui de-al doilea buncăr de radioterapie cu un accelerator de ultimă generație, laboratorul de Radioterapie OncoHelp a devenit un centru de excelență care poate polariza cazurile dificile și care poate trata pacienții care i se adresează într-un cadru multidisciplinar.

Informații suplimentare la telefon 0745 100 495, e-mail: valeriu.boruga@oncohelp.ro, persoană de contact: dr. Valeriu Borugă sau telefon 0756 034 333, e-mail: mirunavitcu@yahoo.com, persoană de contact: Miruna Vitcu.

Persoanele care și-au dorit să participe la acest eveniment, dar nu au reusit să ajungă, pot contribui la acest proiect printr-o donație în conturile bancare ale Asociației OncoHelp: RO65RZBR0000060017201882 – LEI; RO97RZBR0000060017201888 – EURO; Cod swift RZBRROBU – Raiffeisen Bank Timisoara.
Gh. M.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *