Aproape 20 de persoane infectate cu coronavirus la Gottlob si Faget

Aproape 20 de persoane infectate cu coronavirus la Gottlob si Faget

- in Locale, Sanatate, Slider, Stiri
0

Noi cazuri de infectare cu coronavirus în Timiș, 11 la Gottlob și șapte la Făget. Direcția de Sănătate Publică Timiș în niciuna din cele două localități nu s-a întrunit pentru a fi declarată existența unui focar.

În urma testărilor COVID-19, în perioada 07.07.2020-16.07.2020, au fost depistate pozitiv pentru infecția cu SARS-Cov-2, un număr de 11 persoane. Până la această data, nu s-a identificat o legătură epidemiologică între cazuri, motiv pentru care nu s-au întrunit condițiile pentru a fi declarată existența unui focar. Anchetele epidemiologice individuale, întocmite preliminar, continuă pentru depistarea sursei de infecție pentru fiecare caz si stabilirea contactilor apropiati ai cazurilor”, transmit reprezentanții DSP Timiș referitor la situația din Gottlob.

Conform DSP Timiș, la Făget persoanele infectate cu coronavirus nu au legătură epidemiologică între ele.

În urma testărilor COVID-19, în perioada 14.07.2020-16.07.2020 au fost depistate pozitiv pentru infecția cu SARS-Cov-2, un număr de 7 persoane, fără legătură epidemiologică demonstrată între ele. Până la această data, nu au fost îndeplinite condițiile pentru declararea unui focar de infecție. Pentru fiecare caz s-a desfășurat ancheta epidemiologică. Anchetele epidemiologice individuale, întocmite preliminar, continuă pentru depistarea sursei de infecție pentru fiecare caz si stabilirea contactilor apropiati ai cazurilor. Au fost contactate persoanele din familie și de la locul de muncă pentru a se stabili care dintre aceștia se încadrează în definiția ”contactului apropiat” și s-au recomandat măsurile de profilaxie și control”, transmite DSP Timiș.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *