Aproape 2 milioane de euro pentru un centru de terapii laser, la Clinica de Oftalmologie din Timișoara

Aproape 2 milioane de euro pentru un centru de terapii laser, la Clinica de Oftalmologie din Timișoara

- in Locale, Sanatate, Stiri
0

Marți 23 aprilie, Clinica de Oftalmologie din cadrul Spitalului Clinic Municipal de Urgență Timișoara a organizat conferința de încheiere a proiectului „Centrul Regional pentru Terapii Laser Avansate în Oftalmologie”. Prof. univ. dr. Mihnea Munteanu, șef Disciplină Oftalmologie, a explicat că activitățile au fost derulat de către Universitatea de Medicină și Farmacie „Victor Babeș” din Timișoara, în parteneriat cu Municipalitatea Nova Crnja din Serbia.

În perioada mai 2017- mai 2019, peste 10.000 de persoane au beneficiat de screening-ul bolii diabetice şi peste 6.000 de consulturi oftalmologice gratuite. Dintre pacienţii examinaţi 400 au beneficiat de proceduri laser. În cadrul proiectului au fost organizate conferinţe cu teme medicale atât pe teritoriul României, cât şi pe cel al Serbiei, cu participanţi din mediu urban, rural, rural izolat şi comunitatea rromă. Proiectul RECALT prin intermediul programului Interreg-IPA de Cooperare Transfrontalieră România-Serbia a avut alocat un buget de 1.905.000 euro cu un sprijin financiar nerambursabil din partea Uniunii Europene în valoare de 1.619.250 euro.

Este cel mai mare proiect european implementat de Clinica de Oftalmologie Timișoara. Echipamentele au rol de instrucție și rol didactic pentru  studenții mediciniști și rezidenți, cât și rol de a trata pacienții”, a spus prof. Munteanu.

Gh. M.