Aproape 2.000 de prichindei, înscriși în clasa pregătitoare în școlile din Timiș

Aproape 2.000 de prichindei, înscriși în clasa pregătitoare în școlile din Timiș

- in Educatie, Locale, Slider, Stiri
0
clasa pregatitoare

Părinții din județul Timiș au luat cu asalt școlile pentru a-și înscrie copiii în clasa pregătitoare. În primele patru zile de înscrieri, au fost validate aproape 2.000 de cereri.

Inspectoratul Școlar Timiș informează că la nivelul județului nostru au fost propuse 280 de clase pregătitoare, în care pot fi înscriși 6.132 de copii. Până luni, 12 martie, au fost înscriși 1.980 de micuți.

La unele școli din Timișoara, numărul cererilor depuse l-a depășit pe cel al locurilor. Este vorba de clasa cu predare în limba germană de la Colegiul Național Bănățean, unde a fost propusă o clasă cu 25 de locuri, însă au fost înscriși deja 31 de copii. Pentru că această clasă nu are circumscripție școlară, copiii vor da un test, astfel că vor fi admiși doar 25 de copii.

De asemenea, și la Școala Gimnazială Nr. 27 din Timișoara au fost depuse 51 de cereri de înscriere, deși au fost propuse două clase în care pot învăța maxim 50 de micuți.

Totodată, 107 cereri au fost depuse deja și la Școala Gimnazială Nr. 24, tot 107 și la Școala Gimnazială Nr 30 și 117 la Școala Gimnazială Nr. 7 “Sfânta Maria”.

Cererile de înscriere a copiilor în clasa pregătitoare pot fi depuse până în data de 26 martie, urmând ca între 12 – 18 aprilie să se deruleze a doua etapă de înscrieri, pentru copiii care nu au prins un loc în unitățile de învățământ.