Aproape 2.000 de cereri de înscriere în clasa pregătitoare, depuse în școlile din Timiș

Aproape 2.000 de cereri de înscriere în clasa pregătitoare, depuse în școlile din Timiș

clasa pregatitoare

Deși mai au la dispoziție două săptămâni pentru a-și înscrie copiii în clasa pregătitoare, părinții din Timiș au luat cu asalt unitățile de învățământ din județ chiar în primele trei zile de înscrieri.

Inspectoratul Școlar Timiș transmite că, până astăzi, la ora 13.00, au fost depuse 2.079 de cereri, fiind validate un număr de 1.972. Asta în condițiile în care ISJ Timiș a propus pentru anul școlar următor 5.902 locuri în aproape 270 de clase pregătitoare.

În prima etapă, părinţii sau tutorii legali îşi pot înscrie copiii până în data de 16 martie, inclusiv. Cererile-tip se pot completa online sau la unitatea de învăţământ în care părintele doreşte înscrierea copilului. Validarea cererilor-tip completate online se face zilnic, în intervalul orar 8:00 – 18:00 (luni-vineri), respectiv 9:00 – 13.00 (sâmbătă).

În zilele de 22 și 23 martie, vor fi afişate, atât în unităţile de învăţământ, cât şi pe site-urile acestora, candidaţii înmatriculaţi, informaţii privind numărul locurilor rămase libere şi lista copiilor neînscrişi după prima etapă.

A doua etapă de înscriere va avea loc în perioada 24 -30 martie. Rezultatele finale vor fi afișate în data de 6 aprilie. Între 7 – 13 aprilie, inspectoratele şcolare vor soluţiona toate cazurile nerezolvate după finalizarea celei de-a doua etape de înscriere.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *