Aproape 18.000 de doze de vaccin antigripal au ajuns în Timiș

Aproape 18.000 de doze de vaccin antigripal au ajuns în Timiș

- in Actualitate, Locale, Sanatate, Stiri
0

Se apropiem de sezonul rece, astfel că Ministerul Sănătății a început să ia primele măsuri cu scopul prevenirii gripei. Așadar, ministerul a început distribuirea în județele din țară a vaccinurilor antigripale.

Direcția de Sănătate Publică Timiș informează că în județul nostru au ajuns 17.893 de seruri, care reprezintă prima tranșă de vaccin antigripal de tip tetravalent repartizată de către Ministerul Sănătății în cadrul campaniei anuale de vaccinare antigripală.

Acestea urmează să fie distribuite, în zilele următoare, personalului medical din unitățile spitalicești, Unități primiri Urgențe, secțiile și compartimentele de terapie intensivă și boli infecțioase, angajaților Serviciului Județean de Ambulanță Timiș, instituțiilor de ocrotire socială”, a transmis DSP Timiș.

De asemenea, o parte din vaccinuri vor ajunge și la medicii de familie, în vederea vaccinării cu prioritate a persoanelor cu boli cronice, în special boli respiratorii şi cardiovasculare, boli metabolice, bătrâni şi gravide.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *