Aproape 170 de persoane internate cu coronavirus in Timis, noua la Terapie Intensiva

Aproape 170 de persoane internate cu coronavirus in Timis, noua la Terapie Intensiva

- in Locale, Sanatate, Slider, Stiri
0

În Timiș, mai sunt șapte focare de coronavirus, toate sub supraveghere epidemiologică. Cel mai mare fiind la Smithfield, 174 de cazuri confirmate. La Făget, localitate aflată în carantină, sunt 52 de cazuri confirmate și două decese.

Direcția de Sănătate Publică Timiș a transmis marți, 28 iulie, că sunt 169 de persoane internate în spitale și nouă persoane sunt internate în Terapie Intensivă. De asemenea, DSP Timiș transmite că de la începutul pandemiei 134 de cadre medicale s-au infectat cu Covid – 19. Numărul de anchete epidemiologice desfășurate în ultimele 24 de ore este de 31. De la începutul pandemiei, 67 de persoane au decedat. Conform DSP, în ultimele 24 de ore la nivelul județului Timiș s-au efectuat 2.396. În ultimele 24 de ore nicio persoană nu s-a mai externat la cerere.

DSP transmite că în Timiș sunt șapte focare de coronavirus:  TIMISOARA UNITATE PROCESARE CARNE – 174 cazuri confirmate, focar in supraveghere; TIMISOARA UNITATE SANITARA CU PATURI IN REGIM PRIVAT- 6 cazuri confirmate, focar in supraveghere; SPITALUL DE PSIHIATRIE GATAIA-12 cazuri confirmate, focar in supraveghere; UNITATE ECONOMICA – 3 cazuri confirmate, focar in supraveghere; COMUNITATE sat/ comuna – 11 cazuri confirmate, focar in supraveghere; CENTRU privat de îngrijiri paliative – 10 cazuri confirmate, focar in supraveghere; ZONA FAGET – 52 cazuri confirmate si două decese. De asemenea, trei focare sunt închise: Spitalul Municipal, Spitalul CFR și Hella.

La nivelul Direcţiei de Sănătate Publică Timiș funcţionează o linie telefonică de urgenţă, 0770849869, unde cetăţenii pot obţine informaţii utile de prevenire şi combatere COVID-19 iar în cadrul Centrului Județean de Coordonare și Conducere a Intervențiilor Timiș – CJCCI Timiș au fost alocate două numere de telefon mobil 0770849869 și 0770849705, precum și o adresă de email covid.timis@gmail.com, pentru a veni în sprijinul cetățenilor județului Timiș.

La nivelul Institutului Național de Sănătate Publică din subordinea Ministerului Sănătății a fost operaționalizată linia TELVERDE: 0800800358, destinată persoanelor care doresc informații legate de prevenirea infectării cu virusul SARS-CoV–2 (coronavirus), care are program de functionare permanent. La această linie telefonică pot fi solicitate informații despre modul în care se manifestă virusul, modalități de prevenire a îmbolnăvirii și alte detalii legate de conduita preventivă.

Cetăţenii pot să apeleze numărul unic de urgență 112 doar pentru situații de urgență, iar pentru solicitarea de informații să apeleze linia TELVERDE.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *