Aproape 120.000 de persoane, prezente la evenimentul „Timisoara 2023 la nesfarsit”

Aproape 120.000 de persoane, prezente la evenimentul „Timisoara 2023 la nesfarsit”

- in Cultura, Locale, Slider, Social, Stiri
2

„Timișoara 2023 la nesfârșit”, evenimentul de închidere a Capitalei Europene a Culturii, s-a bucurat de un mare succes. Centrul de Proiecte al Municipiului Timișoara transmite că peste 115.800 de spectatori au participat la cele peste 100 de evenimente organizate de joi, 7 decembrie, și până duminică, 10 decembrie, în Piața Unirii, Cinema Timiș, Cinema Victoria, MX – Muzeul „Corneliu Mikloși”, Palatul Culturii și alte zeci de locații din tot orașul.

Weekendul trecut a fost un grandios început pentru ceea ce va urma. Ambiția noastră este să rămânem capitală a culturii în Europa și nu numai și în anii următori. Un oraș care concurează fără complexe cu marile orașe europene. Strategia noastră prin care schimbăm comunitatea prin investiții în cultură continuă. Este miza noastră să arătăm că atunci când investești în cultură și creativitate aduci prosperitate comunității întregi. Îi felicit pe toți cei care au făcut posibil anul excepțional pe care l-am avut și vă mulțumesc că faceți parte din Timișoara la nesfârșit”, a declarat primarul Dominic Fritz.

Potrivit Centrului de Proiecte, peste 60.000 de spectatori s-au bucurat de concertele din Piața Unirii în acest weekend.

Conform raportărilor Jandarmeriei, s-a înregistrat un număr maxim de 15.000 de spectatori prezenți simultan în Piața Unirii vineri și 20.000 sâmbătă, rezultând un total de 35.000 de persoane, conform datelor furnizate de Jandarmerie. Având în vedere că aceste raportări se referă strict la numărul maxim de spectatori prezenți simultan în piață, estimăm că publicul total care a participat la concerte, incluzând schimbul de spectatori între artiști, a fost de aproximativ 60.000 de persoane pentru cele două zile, adică 25.000 vineri și 35.000 sâmbătă”, a declarat Codruța Vulcu, Coordonatoare evenimente mari, „Timișoara 2023”.

2 Comments

 1. Claudiu Dobre ..cred ca un jurnalist trebuie sa fie bine informat si intentionat ..adica corect si bine informat din teren , dacă totuși ai scris articolul nu cred ca ai fost vineri și sâmbătă în oraș..poate ai stat acasă la un vin fiert ! Iată ceva detaliat ,dacă dorești sa îți faci un articol corect !
  *** Vineri 8 dec. ..eu am fost intre 18.30-23.00 îin Cetate și nu am văzut minciunile cu nr.de persoane pe care le mentionezi in articol și în legătura cu cei care au paticipat la evenimentele
  …Piata Operei max 3000 prin rotatie pentru ca mai mult nu se putea fiind :roata (intre cele 3 piete) , scena pt.concerte, casute,etc.) .
  …,Piata Libertăți -Piata Sf.Gheorghe max.1000 prin rotație ( pt.ca mai mult nu incape fiind si patinoar,etc.)
  … Piata Unirii între 5000 -7000 la concertul Deliei (Otelul Galati) mai puțin cu mult decât la deschidere în feb.2023
  ***Sâmbăta 9 dec intre 18.00- 24.00 . ;Piata Unirii -max 2000 la concert plus cei care se aflau în cafenele și restaurante pentru cina ,
  ..Piata Operei intre 2000- 3000 persoane prin rotație (intre cele 3 piete) toata seara (iar la scena din Piata Operei max.200 persoane in timpul concertului )
  … ,Piata Libertății max 1000 persoane prin rotatie ( plimbare intre cele 3 piete) inclusiv cu patinoarul .
  *** Dumineca 10 dec. –intre 18.00- 22.30 , nici nu mai trebuie sa vorbim
  ….Piară Unirii se putea număra pe degete cei care se aflau , plus cei din cafenele și restaurant,
  … Piata Libertăți 100-200pers ( cei mai mulți la patinoar )
  … Piata Operei cel mult 1000 persoane prin rotație (iar la scena pt.concert max.50 persoane)
  *** SI sunt de acord ca poate am greșit estimarea cu un procent intre 5-10% , dar cu siguranță nu mai mult ! Aceste informații sunt estimari din surse independente și nu din cercul primăriei, care a mințit inclusiv cu înnoptările din hoteluri din Timișoara sau numărul turistilor care a vizitat Timișoara în perioada ian.2023-noiembrie 2023 …
  ****Fata de Sibiu 2007 a fost un eșecTimișoara 2023

  1. Ce va mai ofticati!Esti tot ala care zice ca nu-s turisti in TM si zilnic auzi in jur toate limbile?Am fost si eu toate zilele astea,nu i am numarat dar absolut niciodata nu a fost la nici o intrunire atatea autocare si atata lume ca acum si am terminat facultatea in 1997 asa ca demult …In pus nu am vazut dupa nici un eveniment cu atata lume ,o piata atat de curata(UNIRII) Asta e relevant,nu cifrele absolute!Acolo s-a vazut civilzatie.Alta Romanie!Am 50 ani,am stat langa scena 2 seri intre tineri cu media de varsta 20,absolut minunati.Sper sa vina si la vot sa alunge de tot retrograzii si ipocritii din orasul asta minunat.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *