Aproape 1000 de copii din Timiș vaccinați împotriva rujeolei

Aproape 1000 de copii din Timiș vaccinați împotriva rujeolei

- in Actualitate, Locale, Sanatate, Stiri
0

Prefectura Timiş împreună cu Direcţia de Sănătate Publică a judeţului au demarat în 1 august o amplă campanie de informare și vaccinare împotriva rujeolei, iar vizați sunt copiii din întreg județul.

Subprefectul de Timiș, Daniel Franțescu, coordonatorul campaniei împotriva rujeolei se declară mulțumit de rezultate. “În ultimele două săptămâni au fost vaccinați un număr de 882 de copii din localități precum Satchinez, Bărăteaz, Saravale, Periam, Măguri (Lugoj) și Nădrag. Procentul de îmbolnăviri este în scădere semnificativă, iar obiectivul nostru este ca până la începerea noului an școlar, numărul de îmbolnăviri să fie zero”, a spus subprefectul de Timiș, Daniel Franțescu.

Subprefectul judeţului Timiş, Daniel Franţescu, a coordonat întreaga campanile care s-a desfăşurat în mai multe localităţi din judeţ și cu preponderență în comunitățile de rromi. “Comunitățile  de rromi constituie o categorie defavorizată și vulnerabilă la contactarea acestei boli deoarece mulți dintre acești copii nu sunt înscriți pe listele medicilor de familie și nu au acte. Mai mult, această comunitate nu are acces la campaniile de informare și conștientizare desfășurate prin intermediul presei scrise sau online, neavând nici măcar curent electric”, mai spune Franțescu.

La acțiunile desfășurate în teren au participat subprefectul Daniel CristianFranțescu, reprezentanți ai Direcției de Sănătate Publică a județuluiTimiș, ai Direcției Județene de Evidență a Populației, Inspectoratului Județean de Poliție și ai Salvați Copiii România.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *