Aproape 100.000 de elevi din judeţul Timiş încep ŞCOALA, astăzi. Ce probleme sunt

Aproape 100.000 de elevi din judeţul Timiş încep ŞCOALA, astăzi. Ce probleme sunt

- in Educatie, Locale, Stiri
0

Şcoala începe, astăzi, pentru aproape 100.000 de elevi din judeţul Timiş, atât de la clasele obişnuite, cât şi de la şcoala profesională, seral sau postliceale. Noul an şcolar are peste 170 de zile de cursuri şi o vacanţă de iarnă mai lungă cu o săptămână.

Din păcate, şi anul acesta şcolar, elevii care învaţă la mai multe unităţi de învăţământ din mediul rural încă merg la wc în fundul curţii, motiv pentru care nici nu au obţinut autorizaţia de funcţionare. În total, fără autorizaţie sanitară la începerea şcolii sunt 18 unităţi de învăţământ din Timiş.

Totuşi, nouă dintre acestea au mari şanse să o obţină în următoarea perioadă, după ce au depus documentaţia necesară. Printre şcolile fără autoritaţie sunt şi Colegiul Naţional “C. D. Loga”, Liceul “Nikolaus Lenau” şi Liceul “J. L. Calderon”.

UPDATE: Şcoala la Liceul Teoretic “Nikolaus Lenau” din Timişoara a început în patru locaţii diferite, pentru că lucrările la clădirea de pe strada Gheorghe Lazăr nu au fost încă finalizate. “Anul şcolar a început bine, pentru foarte bine sunt aceste probleme inerente legate de spaţiu, în principal. Suntem împrăştiaţi în patru locaţii, având în vedere că sediul central al şcolii noastre este în reabilitare. Nu este uşor pentru conducere să monitorizeze patru locaţii, nu este uşor pentru cadrele didactice să se plimbe în atâtea corpuri de clădire, nu este uşor nici pentru părinţi să-şi ducă copiii de multe ori în două sau chiar trei locaţii”, a declarat Diana Popoviciu, directorul adjunct al şcolii.

UPDATE: La Colegiul Naţional “Bănăţean” din Timişoara şi-au făcut prezenţa, la festivitatea de deschidere a noului an şcolar, primarul Nicolae Robu, dar şi Titu Bojin, preşedintele Consiliului Judeţean Timiş. Ca de obicei, edilul-şef le-a vorbit copiilor despre victoria echipei de fotbal a oraşului de aseară.

De asemenea, Nicolae Robu a dat asigurări că lucrările la cele trei licee de prestigiu din Timişoara vor fi finalizate până la sfârşitul acestui an. ”Se termină şi la Loga şi la Lenau şi la Calderon. La toate trei se termină lucrările. Posibil ca exteriorul să nu se termine anul acesta, vine vremea rea şi la un moment-dat nu o să se mai poată lucra. Cel mai improtant este să se termine proiectul care vizează reabilitarea interiorul. Toate trei vor fi gata până la sfârşitul anului, eu estimez că în jurul datei de 1 decembrie”, a explicat Nicolae Robu.

Foto: Constantin Duma

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *