Apelul europarlamentarului umanist, Maria Grapini

Apelul europarlamentarului umanist, Maria Grapini

- in Actualitate, Locale, Stiri
0

Speram cu toţii ca fierberea uriaşă din ţară să fie stinsă, măcar pentru o scurtă perioadă, în semn de reculegere pentru moartea Regelui Mihai, aşa cum ar fi fost normal şi firesc, aşa cum ar proceda orice societate serioasă şi decentă.

Veştile care ajung la Bruxelles, zi de zi, sunt, în schimb, alarmante, şi nu doar pentru europarlamentarii români, ci şi pentru colegii mei din celelalte state ale UE. Chemare la proteste, jigniri inimaginabile, ură exacerbată, disoluţie, discordie…

România se află într-unul din cele mai nefaste momente ale existenţei sale şi asta se vede cu ochiul liber. Tensiunile au depăşit graniţele şi generează mari semne de întrebare în inima Europei. Suntem, din nou, priviţi cu scepticism şi reţinere, ca una din acele ţări, aflată sistematic pe terenuri mişcătoare, fără agendă clară sau lideri fermi.

Consider că liniştirea României trebuie să se instaleze, indiferent de situaţii sau contexte nefericite, dar, măcar acum, când bunul simţ o cere, să se simtă!

La doar un an distanţă de Centenar, ţara noastră suferă profund. E dezbinată şi chinuită. De orgolii, lupte surde, baricade politice şubrede, ură, foarte multă ură!

Guvernul  trebuie să se concentreze serios și să pregătească agenda pentru președinția Europei. Nu putem fi credibili cu proiectele propuse, dacă la orice decizie a Parlamentului sau a Guvernului există demonstrații în stradă! Liderii politici, ONG-urile, societatea civilă, cu toții avem responsabilitatea să respectăm regulile democratice. Putem contesta tot ceea ce considerăm că este în afara legii, dar legile trebuie respectate! Constituția trebuie respectată!

N-avem nicio şansă în lumea aceasta dură, dacă nu suntem uniţi. Priviţi statele din jur şi cercul strâns ermetic pe care îl formează! România trebuie să se liniştească. România trebuie să-şi adune puterile şi să-şi revină.

Se spune că ocaziile se răzbună…Acum, chiar e timpul să ne unim, români!

Europarlamentar Maria Grapini din Timișoara

 

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *