Apel către fermierii din Timiş

Apel către fermierii din Timiş

- in Actualitate, Agricultura, Locale, Stiri
0

Pentru ca fermierii din Timiş înscrişi în program să beneficieze de sprijinul de 1 leu/kg pentru lâna comercializată trebuie să depună la Direcția pentru Agricultură documentele justificative de plată, până la data 1 iulie 2018.

Documentele justificative de plată sunt factura/fila/filele din carnetul de comercializare, din care să rezulte cantitatea de lână comercializată. Odată cu începerea sezonului de tuns al oilor, au fost livrate și primele cantități de lână către centrele de colectare a lânii. Astfel, a fost colectată o cantitate de lână de peste 1.500 de tone, din care au fost trimise la export 1.100 tone către Turcia, India, China și Italia.

Reamintim că măsura de realizare a centrelor de colectare a fost luată în baza Hotărârii de Guvern nr. 500/2017 privind acordarea ajutorului de minimis pentru aplicarea programului de susținere a crescătorilor de ovine pentru comercializarea lânii, pentru a veni în sprijinul fermierilor crescători de ovine.

Programul de susținere a crescătorilor de ovine pentru comercializarea lânii și-au manifestat intenția de a participa peste 32.000 de beneficiari, cu o cantitate totală estimată de aproximativ 23.000 de tone, așadar prin centrele existente se poate prelua în totalitate această cantitate.

Gh. M.