Apartamentele noi, obligatoriu racordate la sistemul centralizat de termoficare, propunerea Primariei Timisoara

Apartamentele noi, obligatoriu racordate la sistemul centralizat de termoficare, propunerea Primariei Timisoara

- in Administratie, Locale, Slider, Stiri
0

Modificări controversate la “Regulamentul serviciului public de alimentare cu energie termică în Municipiul Timișoara”. Se intenționează ca toate construcțiile noi să fie obligate să se racordeze la sistemul centralizat de termoficare. În caz contrar, nu va fi eliberat certificatul de urbanism.

Pentru clădirile ce vor fi construite ulterior aprobării prezentului Regulament, pe terenuri aferente străzilor nominalizate ca făcând parte din zona unitară de încălzire, sau pe terenuri eliberate de construcții existente la data aprobării prezentului Regulament, sau în locul unor clădiri care acum au, potrivit nomenclatorului stradal, adresa pe strada nominalizată la data aprobării prezentului Regulament ca fiind într-una din zonele unitare de încălzire, în arealele zonelor unitare de încălzire, încălzirea și prepararea apei calde de consum se vor asigura obligatoriu prin racordarea la SACE. În cazul construcțiilor noi, la solicitarea certificatului de urbanism, Direcția de Urbanism va solicita dezvoltatorului aviz tehnic de la operatorul SACET, pentru soluția de încălzire”, se arată în proiectul de hotărâre privind modificarea regulamentului.

Pe marginea „Proiectului de hotărâre privind modificarea Hotărârii Consiliului Local nr.239/2009 – privind Regulamentul serviciului public de alimentare cu energie termică în Municipiul Timişoara” va fi organizată o dezbatere publică, miercuri, 23 mai, începând cu ora 13.00, în sala de ședințe a Consiliului Local Timișoara.

La dezbatere sunt aşteptate să participe toate persoanele interesate. Cei interesaţi se pot adresa şi în scris, Direcţiei Secretariat General – Serviciul Administraţie Locală, sau in format electronic, la adresa: camelia.crisan@primariatm.ro. Participanţii la dezbatere care se înscriu la cuvânt îşi vor susţine punctele de vedere exclusiv pe marginea proiectului de hotărâre aflat pe ordinea de zi. Durata limită de exprimare a punctelor de vedere este de cinci minute pentru fiecare participant“, transmite Primăria Timișoara.