Apartamentele din Timișoara, mai ieftine la final de an

Apartamentele din Timișoara, mai ieftine la final de an

- in Actualitate, Economie, Locale, Stiri
0

Vânzătorii de apartamente din Timișoara au decis să mai scadă din prețuri, la sfârșit de an. Atât locuințele din blocurile vechi, cât și cele din noile ansambluri rezidențiale sunt mai ieftine, începând cu luna noiembrie.

În Timișoara, așteptările vânzătorilor de apartamente s-au redus, per ansamblu, cu 0,4% în luna noiembrie, de la 1.459 la 1.453 de euro pe metru pătrat util. Pe segmentul locuințelor vechi a avut loc o scădere de 0,4% în perioada analizată, acestea ajungând să coste 1.428 euro pe metru pătrat (față de 1.434 euro pe metru pătrat în luna anterioară). Unitățile locative din cadrul noilor ansambluri rezidențiale au consemnat un recul de 1%, de la 1.523 la 1.508 de euro pe metru pătrat util”, aflăm dintr-o analiză realizată de Imobiliare.ro.

La nivel național, în luna noiembrie, prețurile solicitate pentru apartamentele noi și vechi disponibile spre vânzare la nivel național s-au diminuat cu 0,2% față de luna anterioară. Valoarea medie de listare pentru o proprietate a ajuns la 1.704 euro pe metru pătrat util, față de 1.707 de euro pe metru pătrat la finele lui octombrie.

Piața rezidențială a evoluat conform așteptărilor noastre în acest final de an, înregistrând creșteri ușoare pe anumite segmente, dar și corecții pe altele. Piața se află în continuare în căutarea punctului de echilibru, lucru care cel mai probabil se va întâmpla spre mijlocul anului viitor, odată cu stabilizarea prețurilor materialelor și costurile de construcție. Un factor de risc rămâne costul finanțării”, a afirmat Daniel Crainic, director de marketing Imobiliare.ro.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *