Apare un nou pod peste Bega și o nouă stradă, în zona Solventul. Primăria Timișoara a lansat licitația pentru proiectare

Apare un nou pod peste Bega și o nouă stradă, în zona Solventul. Primăria Timișoara a lansat licitația pentru proiectare

În zona Solventul din Timișoara, pe lângă pasajul care urmează să fie construit pe sub liniile de cale ferată, vor fi realizate și un nou pod peste râul Bega, dar și o nouă stradă. Dominic Fritz a anunțat că astăzi a fost lansată licitația publică pentru achiziția serviciilor de proiectare pentru construcția Podului Solventul, dar și a noii artere.

Mă bucur că astăzi am demarat achiziția serviciilor de proiectare pentru podul Solventul, conexiunea între str. Gării – B-dul Dâmbovița. Este un proiect major care va conecta, în sfârșit, partea de nord și de sud a orașului pe partea de vest. Va însemna, în primul rând, un nou pod peste canalul Bega, cred că primul pod nou de după Revoluție. De asemenea, va fi construit un drum nou, cu două benzi pe sens, cu linie de tramvai în mijloc, care va veni în prelungirea Căii Bogdăneștilor, va merge prin pasajul Solventul, unde așteptăm proiectul tehnic să dăm drumul la execuția pasajului, și până în B-dul Dâmbovița, apoi un nou pod peste canalul Bega, lărgirea B-dului Dâmbovița până la intersecția cu str. Ion Barac. Pe toată lungimea drumului și podului vor fi piste de biciclete și trotuare late. Acest proiect este unul ambițios, care va asigura închiderea inelului IV de circulație în zona de vest, ceea ce va schimba foarte mult felul în care va putea să funcționeze traficul în Timișoara. Asta împreună cu pasajul Solventul“, a declarat primarul Timișoarei.

Noul pod peste Bega, din zona Solventul, va avea o lungime de aproximativ 200 de metri. Valoarea totală estimată a investiției se ridică la 16,3 milioane de euro, cu TVA inclus, iar lucrările ar putea fi finalizate până în anul 2024.

Acum suntem în faza de proiectare. Cu această licitație căutăm un proiectant pentru acest pod și acest drum și momentan achităm suma din bugetul local, dar o vom recupera ulterior din fonduri europene. Termenul pentru studiul de fezabilitate și proiectul tehnic este de 210 zile, în trei etape, care includ și obținerea autorizației de construire”, a detaliat Dominic Fritz.

Foto: Forum RATT

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *