Aparatura medicala pentru pacientii cu coronavirus, donata de Mitropolia Banatului

Aparatura medicala pentru pacientii cu coronavirus, donata de Mitropolia Banatului

- in Locale, Sanatate, Slider, Social, Stiri
0

ÎPS Ioan Selejan a făcut un nou gest caritabil, cu scopul de a veni în sprijinul persoanelor afectate de coronavirus. Arhiepiscopia Timișoarei a anunțat că mitropolitul Banatului a dat luni, 16 martie, o mână de ajutor Spitalului CFR din Timișoara. Prin urmare, la solicitarea unității medicale, ÎPS Ioan Selejan a donat două concentratoare de oxigen, aparate necesare celor care sunt afectați de Covid-19, dar și pacienților cu probleme respiratorii.

Concentratoarele de oxigen ajută la separarea oxigenului de celelalte gaze cu ajutorul unor filtre specifice prin care doar oxigenul poate trece. În acest fel pacientul respiră oxigenul în mod normal, prin masca sau canula sa. Restul persoanelor din încăpere vor continua să respire cantități normale de oxigen. Oxigenul poate ajuta la tratarea simptomelor pacientului prin: reducerea sentimentului de dispnee, îmbunătățirea cantității de exerciții fizice sau de activități pe care le poate realiza, îmbunătățirea capacității de a dormi, îmbunătățirea calității vieții, creșterea nivelului său de confort.

Conducerea Spitalului CFR din Timișoara a mulțumit Părintelui Mitropolit Ioan pentru gestul creștinesc făcut în timpul acestei pandemii, apreciind implicarea Mitropoliei Banatului în ajutorarea celor aflați pe patul de spital, în suferințe și nevoi”, a informat Arhiepiscopia Timișoarei.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *