Aparatură medicală de ultimă generaţie, în valoare de 30.000 euro, pentru Clinica de Neonotologie Bega

Aparatură medicală de ultimă generaţie, în valoare de 30.000 euro, pentru Clinica de Neonotologie Bega

- in Actualitate, Locale, Sanatate, Stiri
0

După ce în noiembrie, Salvaţi Copiii a donat aparatură medicală de ultimă generaţie Spitalului de Copii Timişoara, iată că, marţi 12 decembrie, cu sprijinul Oriflame, organizaţia a donat echipamente medicale performante Secției de Neonatologie a Spitalului Clinic Județean de Urgență ”Pius Brînzeu” Timișoara.

Evenimentul a avut loc la Clinica de Obstetrică-Ginecologie ”Bega”, din Timișoara. Astfel, secţia a fost dotată cu o masă radiantă cu modul de resuscitare şi un incubator de terapie intensivă, în valoare totală de 30.000 euro. În total Salvaţi Copiii a dotat 77 de maternităţi din România cu echipamente în valoare de 3.100.000 euro.

Echipamentele medicale insuficiente reprezintă o problemă frecventă în România, conform datelor din analiza Salvați Copiii privind situația maternităților din România – 13% dintre maternitățile de nivel I nu au niciun incubator standard pentru nou-născuții prematuri, 56% dintre maternitățile de nivel II nu au ventilator pentru suport respirator și 14% dintre maternitățile de nivel III au o singură masă de reanimare pentru copii. Am revenit acum, la Timişoara, cu un sprijin foarte important oferit de Oriflame. Aceasta este cea de-a treia dotare pe care Salvaţi Copiii o face Spitalului Clinic de Urgenţă Timişoara. Aici au ajuns în 2014 şi 2016 echipamente medicale în valoare de 11.600 euro: un monitor de funcţii vitale, patru pulsometre şi o lampă de fototerapie. În ultimii cinci an Salvaţi Copiii a dotat secţiile de neonatologie de la Spitalul de Copii Timişoara, Spitalul Municipal Timişoara cu aparatură medicală în valoare de 147.700 euro”, a spus Gabriela Alexandrescu, președintele executiv al Organizației Salvați Copiii România.

Programul Organizației Salvați Copiii de a sprijini maternitățile în a asigura asistență medicală adecvată și imediată copiilor născuți prematur este consistent, iar rezultatele cuantificabile: rata mortalității infantile a cunoscut o curbă descendentă, în ultimii șase ani, dar a rămas în continuare una care plasează România pe primul loc din Uniunea Europeană. În 77 de maternități, pe care Salvați Copiii le-a dotat până acum, am donat peste 380 de echipamente în valoare de trei milioane de euro, care au ajutat la salvarea a peste 31.000 de copii prematuri. „Supravieţuirea copiilor care se nasc înainte de termen şi reducerea mortalităţii infantile rămân printre problemele dramatice ale României şi de aceea sunt priorități pentru Salvaţi Copiii. Ne bucurăm să aflăm că fiecare echipament donat de noi ajută la salvarea a mii de bebeluşi care primesc astfel o şansă în plus la viaţă. Împreună putem în continuare să contribuim la această cauză şi să încercăm să echipăm cât mai multe maternităţi din ţară”, a mai subliniat  Gabriela Alexandrescu.

Invitaţi speciali au fost: Călin Dobra, şeful CJT, prof. dr. Marius Craina, managerul Spitalului Judeţean  Timişoara, Gabriela Alexandrescu, președintele executiv al Organizației Salvați Copiii România, Amalia Năstase, Ambasador al campaniei de reducere a mortalității infantile Salvați Copiii România, prof. dr. Mihai Gafencu, președinte Salvați Copiii filiala Timișoara şi Karolina Georgieva, general manager, Oriflame România. Secţia de Neonatologie a Clinicii Bega este extrem de importanta pentru zona de vest, fiindcă aici sunt ingrijiţi sute de nou- nascuţi cu patologii grave din Timiş, Arad, Caraş Severin şi Hunedoara, dar aici vin şi cazuri din întreaga ţară.

Gh. M.