“Aparatorii legii”, prinsi in off-side. Folosesc minori in campania electorala din Timisoara! FOTO

“Aparatorii legii”, prinsi in off-side. Folosesc minori in campania electorala din Timisoara! FOTO

- in Locale, Politica, Slider, Stiri
0

Disperarea este vizibilă în tabăra susținătorilor candidatului Dominic Fritz la Primăria Timișoara. De circa o săptămână, fanii useristului asaltează mașinile în trafic, la intersecțiile din oraș, punându-și în pericol viața sau chiar pe cea a șoferilor. Afișează pancarte cu mesaje diverse și bat în geamurile mașinilor pentru a lăsa flyere.

Justițiarii au început să o dea în bară, tremurând din toate celulele, altfel nu se explică cum astăzi, în campania de la șosea, a apărut și un minor. Oare copilul din imagini nu trebuia să fie la școală, fie ea fizică sau virtuală? Reamintim că potrivit legii, folosirea minorilor cu vârsta sub 16 ani pentru distribuirea sau amplasarea de materiale de propagandă electorală este interzisă. Și Autoritatea Națională pentru Protecția Drepturilor Copilului a interzis folosirea minorilor la alegeri, precum și a imaginii acestora. Potrivit Legii 370/2004, art. 27, privind protecția drepturilor copilului, minorii nu pot fi folosiți sau expuși, de către părinți sau alte persoane în scopul obținerii de avantaje personale.

Cităm din legea privind protecția copilului, pentru orice eventualitate: (4) Copiii nu pot fi folosiți sau expuși de către părinți, reprezentanți legali, alte persoane responsabile de creșterea și îngrijirea lor, organisme private acreditate ca furnizori de servicii sociale, instituții publice sau private, în scopul de a obține avantaje personale/instituționale sau de a influența deciziile autorităților publice.

Plus (10) Folosirea minorilor cu vârsta sub 16 ani pentru distribuirea sau amplasarea de materiale de propagandă electorală este interzisă, din Legea 340/2004, articolul 41.

Sperăm ca autoritățile statului să se sesizeze pentru a proteja drepturile copilului.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *