Apar rulote cu produse locale în Piața Traian. Un nou concept de piață volantă, pus în practică

Apar rulote cu produse locale în Piața Traian. Un nou concept de piață volantă, pus în practică

- in Actualitate, Locale, Social, Stiri, Utile
0

În Piața Traian vor apărea rulote cu produse locale. Asta după ce va fi pus în practică un nou concept de piață volantă, în urma unui parteneriat încheiat între Piețe SA, Primăria Timișoara și Asociația „Cetățean de Traian”.

Piața pe Roți va aduce laolaltă producători locali cu produse de cea mai înaltă calitate, realizate după metode ecologice și sustenabile. În fiecare vineri din luna decembrie, aceștia vor poposi cu rulotele specializate în Piața Traian și vor comercializa preparate proaspete și încântătoare. Ne dorim să dezvoltăm un model de piață volantă minim invaziv și care să producă cât mai puține deșeuri în spațiul public, așa că ne-am orientat către acei producători care dețin vehicule specializate și realizează produse de nișă. Vorbim despre brânzeturi preparate după rețete regionale, produse de patiserie tradiționale și mezeluri bio”, a informat Asociația „Cetățean de Traian”.

Mai precis, piața volantă din Traian va fi deschisă în fiecare vineri din luna decembrie, între orele 14.00 – 20.00.

Piața Traian se află în centrul cartierului istoric Fabric din Timișoara. În trecut s-a numit Hauptplatz, apoi Kossuth tér. A fost proiectată de inginerii militari italo-francezi în 1740, în centrul Fabricului Vechi și este o replică mai mică a Pieței Unirii. Ea găzduia piața zilnică și târgurile săptămânale.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *