Anunț șoc făcut de șeful SRI la Timișoara. Vezi de ce demisionează George Maior

Anunț șoc făcut de șeful SRI la Timișoara. Vezi de ce demisionează George Maior

- in Locale, Recomandari
0

Şeful Serviciului Român de Informaţii, George Maior, a declarat, vineri, la Timişoara, că îşi va depune demisia în faţa noului preşedinte al ţării. Acesta susţine că preşedintele ţării ar trebui să ia deciziile în ceea ce priveşte serviciile de infromaţii.

„Cred că un lucru normal într-un stat democratic este acela ca viitorul președinte să decidă în ceea ce privește serviciile de informații. Din punctul meu de vedere, voi merge către acest nou președinte, îmi voi prezenta demisia și rămâne la latitudinea lui să aprecieze dacă activitatea mea în fruntea acestui serviciu a fost potrivită sau să ia o altă decizie. Nu am nici o problemă din acest punct de vedere”, a spus şeful SRI, George Maior.

Maior consideră că serviciile de securitate nu ar trebui să se implice în viaţa politică. „Deloc. Din păcate, în contextul oricărei campanii electorale, mai ales la nivelul acesta cel mai înalt, strategic pentru președinția statului, discursul politic aduce în atenție și serviciile de informații. Din puncte de vedere al SRI, vă garantez că acesta nu va face decât să acționeze în parametrii de independență și de neutralitate de a sta departe de această luptă politică. Nu ne interesează rezultatul, ne interesează să ne facem treaba bine”, a mai spus Maior.

În urmă cu câteva săptămâni s-a vehiculat că George Maior ar putea fi desemnat premier. Acesta a ţinut să precizeze că nu a discutat cu nimeni despre acestă funcţie. „Niciodată nu a venit dinspre mine acest lucru, tot felul de intenții sau tot felul de prognoze în legătură cu evoluția mea politică. Nu este cazul de așa ceva, nu mi s-a propus niciodată și n-am discutat cu nimeni ideea de premier”, a mai spus Maior.

 

 

 

 

Sursa foto: www.manitorulcj.ro

 

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *