Anul viitor se finalizeaza lucrarile la noul corp al Spitalului de Copii din Timisoara. Ministrul Sanatatii promite bani pentru dotari

Anul viitor se finalizeaza lucrarile la noul corp al Spitalului de Copii din Timisoara. Ministrul Sanatatii promite bani pentru dotari

- in Locale, Sanatate, Slider, Stiri
0

Lucrările la noul corp de clădire al Spitalului de Copii “Louis Țurcanu” din Timișoara vor fi finalizate cel mai probabil în vara anului viitor. Anunțul a fost făcut miercuri, 9 octombrie, de către reprezentantul firmei care efectuează lucrările, în prezența ministrului Sănătății, care a efectuat o vizită pe acest șantier.

Ministrul Sănătății a precizat că Guvernul a alocat o sumă de zece milioane de lei pentru continuarea lucrărilor, din care au fost cheltuiți doar 3,4 milioane de lei. De asemenea, ministerul intenționează să mai contribuie cu încă cinci milioane de lei, anul viitor, pentru ca lucrările să fie finalizate.

Potrivit primarului Robu, mai sunt de efectuat lucrări în valoare de aproximativ 13 milioane de lei.

De asemenea, Sorina Pintea a precizat că după ce noua clădire va fi finalizată, este nevoie de dotarea acesteia cu echipamentele medicale necesare, pentru a putea fi funcțională. Nu mai puțin de 20 de milioane de euro ar fi necesari pentru ca în noua clădire să fie tratați mici pacienți.

“În momentul în care acest obiectiv este gata din punctul de vedere al construcției, trebuie și dotat. Sumele vor fi foarte mari, pentru că dotarea este foarte scumpă. Mie mi se pare anormal să o terminați și noi să ne uităm la ea. Noi trebuie să ne facem strategia pentru anul următor, astfel încât să putem să-l și dotăm. Lucrările trebuie făcute în paralel, pentru că, până la urmă, lucrările pornite își găsesc finalizarea. Costă cel puțin 20 de milioane de euro dotarea. Repet, banii ăștia se găsesc, dar dacă totul este finalizat și pus la punct. Nu poți să vii în iunie și să-mi spui că am nevoie de niște bani, mi-e greu atunci. Marea provocare va fi dotarea. Trebuie mers în paralel, astfel încât atunci când se termină construcția, în maxim două luni să fie primite dotările”, a spus ministrul Sănătății.

Sorina Pintea mai precizat că, cel mai probabil, noul corp de clădire al Spitalului de Copii din Timișoara va fi funcțional începând cu prima parte a anului 2021.