Anul expozițional a demarat la Casa Artelor Timișoara

Anul expozițional a demarat la Casa Artelor Timișoara

- in Cultura, Locale, Social, Stiri
0

La Casa Artelor Timișoara din cadrul Direcției Județene de Cultură, anul a început cu expoziția plastică a pictorului Marian Truțulescu din Reșița intitulată In Faces – În chipuiri, care va putea fi vizitată până în data de 4 februarie.

”IN-FACES” sau “În-Chipuiri” se intitulează noua serie de lucrări de pictură, realizate în tehnica ulei pe pânză sau acrilice pe pânză. Aproape toate lucrările au ca centru de interes chipul care, în viziunea personală, a devenit leit motiv, el se transformă în funcție de stare, de reprezentare sau imaginație.

Această abordare este o consecință a lumii în care trăiesc, o reluare a propriilor dezbateri cu mine însumi. Fizionomiile sunt cu expresii câteodată dure, alteori senine și pasive, devenind prin contrast trăiri intense, angoase, clișee ale tumultului exterior și interior.

Problematica multiplicării chipurilor și implicit cea a transpunerilor identității individuale sau de masă, din mediul apropiat mie, este o problemă cu care se confruntă întreaga societate. Toți își caută identitatea, unii par intangibili, unii sunt fățarnici, unii se prefac și devin propriile ținte, unii sunt doar greșit înțeleși de ceilalți, însă toți suntem până la urmă oameni. Sunt experiențe trăite de mine, sunt experiențe împărtășite de alți și poate, la fel ca și mine, la rândul lor, ceilalți se izbesc de aceleași personalități multiple ale eului lor sau a persoanelor care îi înconjoară. Adevărul despre societatea în care trăim este unul trist, chiar deprimant, dualitatea individuală sau socială este în plină desfășurare. Canalele de social-media, de dialog interuman dezvăluie multiple astfel de cazuri, sunt lumi închipuite de unii, sunt lumi paralele realității, falsul devine adevăr flagrant, iar ca entitate de sine stătătoare ți-e greu să mai discerni între ce este și ce nu e de fapt...”, a subliniat artistul Marian Truțulescu.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *