Antreprenorii sprijiniți prin Fondul Național de Garantare

Antreprenorii sprijiniți prin Fondul Național de Garantare

- in Economie, Locale, Stiri
0

Antreprenorii au noi posibilități de garantare din partea Fondului National de Garantare a Creditelor pentru Intreprinderile Mici si Mijlocii pentru aceesarea programului Start Up Nation.  FNGCIMM a semnat oconvenție cu două bănci, iar valoarea unei garanţii individuale este de maximum 160.000 LEI, aferentă unei finanțări de 200.000 lei, procentul de garantare fiind de maximum 80% din valoarea creditului aprobat de bancă.

Prin semnarea convențiilor de lucru cu cele două bănci – Banca Transilvania și CEC Bank -, FNGCIMM susține beneficiarii Programului, start-up-urile declarate eligibile  putând  accesa finanțarea necesară  de la bănci printr-o procedură simplificată și optimizată.

Garanțiile aferente finanțărilor acordate beneficiarilor Programului Start-up Nation pot fi acordate în termen de 2 zile lucrătoare de la data transmiterii solicitărilor de garantare însoțite de documentația corectă și completă, în limita unor plafoane de garantare stipulate în Convențiile încheiate cu băncile și în termenii respectivelor convenții, după aprobarea finanțărilor.

Performanțele economice realizare de firmele din județul Timiș sunt deosebite, iar județul se remarcă prin rata de ocupare a forței de muncă, prin căștigul mediu net realizat și astfel, aceste elemente contribuie la stabilitatea mediului de afaceri care se dezvoltă permanent. FNG este o instituție financiară nebancară și suntem efectiv sprijinul de susținere a ecosistemului de bussiness în România. Săptămâna trecută am semnat două convenții de garantare cu două bănci pentru susținerea tinerilor antreprenori. La nivel național au fost depuse 33.516 proiecte în anul 2019, din care agențiile regionale urmează să semneze contracte de finantare cu circa 10.000 de aplicanți. Pe zona de Vest au fost selectate 1.000 de planuri de afaceri”, a spus Gheorghe Lăpădat, director general al FNGCIMM.

Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș sprijină mediul de afaceri din județ facilitind relaționarea cu Fondul Național de Garantare.

Numai anul trecut am avut două evenimente care au avut un real succes. A existat interes, este bine venită și această întâlnire. Noi, Camera de Comerț, sprijinim mediul de afaceri, iar aceasta este încă o oportunitate de a face acest lucru. Sprijinim antreprenorii și antreprenoriatul prin garantare și finanțare. Vedem oferta de finanțare a IMM-urilor și a start-up-urilor. Vreau să pun accent pe colaborarea noastră foarte bună cu Fondul Național de Garantare și cu domnul director și am dori ca de acum înainte să organizăm cât mai multe evenimente împreună, pentru că Timișul, din toate punctele de vedere, este fruntaș”, a spus Florica Chiriță, președintele executiv al CCIAT.

Pentru FNGCIMM, Programul Start Up Nation 2017 a reprezentat oportunitatea susținerii a 5.100 de antreprenori din întreaga țară, volumul garanțiilor acordate depășind 780 de milioane de lei. Instituția a contribuit astfel la crearea a cca 12.500 de noi locuri de muncă, din care aproape 10.000 au fost ocupate de persoane din rândul șomerilor, absolvenților sau persoanelor defavorizate.