Antreprenor de sezon la Timişoara

Antreprenor de sezon la Timişoara

- in Educatie, Locale, Stiri
0

Se spune că o dată cu începerea primăverii se zărește și un nou început. Acesta a fost și cazul studenților și al elevilor din Timișoara, care au avut șansa de a participa la proiectul Antreprenor de Sezon​, experimentând în acest început de an, în perioada 6 februarie -10 martie​, timp de o lună, ce înseamnă să fii antreprenor​.

Anul acesta s-a desfășurat cea de-a doua ediție a proiectului Antreprenor de Sezon​, ediție ce s-a finalizat zilele trecute, înregistrând un succes notabil. Proiectul a fost organizat de către MindsHub ​în colaborarea cu Clubul de Finanțe​, ​în parteneriat cu UVT și UPT. Studenții și elevii din Timișoara, din sfera economico-financiară și creativă, dornici să-și dezvolte spiritul antreprenorial au avut șansa de a fi antreprenori timp de o lună luând parte la acest proiect care s-a desfășurat sub forma unei competiții. Au fost constituite 10 echipe​, cu un număr total de participanți de 60, care au beneficiat de training-uri și workshop-uri, dar și consiliere din partea diferiților mentori din cadrul sponsorilor, cu scopul de a le facilita procesul antreprenorial, acela de a ​confecționa și vinde un anumit tip de produs, specific acestei perioade, mărțișorul​.

După parcurgerea training-urilor fiecare echipă a trebuit să întocmească un plan de afaceri, în care să se folosească de elementele noi învățate în timpul training-urilor și nu numai, până în 17 februarie când a avut loc jurizarea planurilor de afaceri. Ulterior jurizării, fiecare echipă a primit un capital de 100 de euro din care să-și finanțeze achiziționarea materialelor și confecționarea mărțișoarelor pe care le-au vândut mai apoi în perioada 24 Februarie – 02 Martie în Piața Victoriei din Timișoara la standuri special amenajate. Suma primită © MindsHub 2017 | str. J.H. Pestalozzi, nr. 16, Timișoara www.mindshub.ro inițial a trebuit returnată la finalul proiectului, iar fiecărei echipe i-a revenit profitul acumulat.

La finalul acestei competiții, când s-a tras linie, primele trei echipe clasate au fost premiate în modul următor: locul I 500- echipa EVA, locul II 300- echipa Spring Art Lions, locul III 200- echipa Original Team de euro, plus premiul surpriză care s-a acordat pe criteriul de popularitate tot echipei Spring Art Lions, aceștia reușind performanța de a câștiga două premii. Unul din câștigătoriii locului I, o membră a echipei EVA, mărturisește: ”Proiectul Antreprenor de Sezon ne-a demonstrat tuturor că în momentul în care crezi în ceva, acea idee, acel crește împreună cu tine. Sunt bucuroasă că m-am înconjurat de oameni frumoși și entuziaști cu o dorință aprinsă de a schimba, de a „face“ ceva, de a lasă CEVA în urma lor! Prin MindsHub și acest proiect, mediul universitar a devenit mai viu, am început cu toții să facem ceva, să demonstrăm că putem. Și asta e extraordinar! Îi apreciez pe toți cei care s-au implicat în acest proiect și vreau să cred că toți suntem câștigători. Trebuie să îndrăznim să credem, să îndrăznim să acționăm, pentru că schimbarea începe cu noi, aici și acum!”.

Rezultatele acestui proiect vorbesc de la sine, 10 echipe, cu un număr total de participanți de 60, în decursul unei luni, mai exact 32 de zile, dintre care 7 petrecute în piața Operei, fiind direct implicați în procesul de vânzare timp de mai bine de 56 de ore, au reușit să înregistreze vânzări totale în valoare de 25068 RON, cu un profit de aproximativ 16136 RON . Partenerii Oficiali ai acestui proiect au fost KPMG și Fundația Autonom​. KPMG în România oferă servicii de Audit, Asistență fiscală și Consultanță în afaceri, inclusiv servicii de restructurare și accesare de fonduri, pentru organizații din diverse domenii, atât din sectorul privat, cât și cel public. Compania Autonom Rent a Car ofera servicii de inchirieri masini si leasing operational (inchirieri pe termen lung full service). Este lider national prin cea mai mare retea de inchirieri auto – 41 de centre de inchirieri in 29 de orase si un parc auto de peste 3.000 de autoturisme noi.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *