Ansambluri folclorice din 13 țări, de pe patru continente, participă la Festivalul Inimilor

Ansambluri folclorice din 13 țări, de pe patru continente, participă la Festivalul Inimilor

- in Actualitate, Cultura, Locale, Social, Stiri
0

În scurt timp, la Timișoara are loc o nouă ediție a unuia dintre cele mai îndrăgite evenimente. Este vorba de Festivalul Inimilor, care se va desfășura în perioada 5 – 9 iulie, în Parcul Rozelor.

Ediția cu numărul 32 a evenimentului, organizată în anul Capitalei Europene a Culturii, va găzdui ansambluri folclorice din 13 țări, de pe patru continente. Mai precis, vor veni la Timișoara dansatori din Spania, Italia, Ungaria, Serbia, Bulgaria, Grecia, Turcia, Georgia, China, Panama, Tahiti (Polinezia Franceză), Republica Moldova și România.

Tradiționala paradă a portului popular va avea loc joi, 6 iulie, de la ora 18.00, pe traseul Piața Libertății – Operă – Catedrală – Parcul Rozelor, iar deschiderea oficială a festivalului este programată pentru ora 19.00, în Parcul Rozelor.

Alături de spectacolele tradiționale din Parcul Rozelor, pregătim mai multe evenimente conexe: expoziții de fotografie la Galeria Rotonda, pe Podul Maria și în Parcul Rozelor, una de grafică, în Piața Libertății, un workshop de coregrafie folclorică și un workshop de zumba, pe muzica popoarelor lumii, coordonat de Claudiu Guțu și de Steve Boedt (Belgia). Și în 2023, aducem folclorul universal mai aproape de public. Duminică, 9 iulie, Festivalul Inimilor călătorește, din inima orașului, în Calea Șagului, Calea Lipovei și Iosefin, unde vor avea loc scurte reprezentații de coregrafie folclorică internațională. De asemenea, așteptăm timișorenii la workshopuri și spectacole pline de ritm și culoare, la Iulius Town, în fiecare zi a festivalului, între orele 17.00 – 18.00”, informează Casa de Cultură a Primăriei Timișoara.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *