Angajatii Spitalului Judetean Timisoara au cinci colegi virtuali. Cum functioneaza avatarurile medicale

Angajatii Spitalului Judetean Timisoara au cinci colegi virtuali. Cum functioneaza avatarurile medicale

- in Locale, Sanatate, Slider, Stiri
0

Premieră la Spitalul Județean Timișoara. Angajații celei mai mari unități medicale din vestul țării au, începând din această lună, cinci noi colegi virtuali.

Potrivit reprezentanților spitalului, unitatea beneficiază de un proiect pilot, alături de alte șase instituții din țară. Proiectul se numește „Infirmiera Virtuală”, iar realizatorii acestuia estimează că în două luni un singur device poate elimina până la 180 de contacte cu potențial de infectare a cadrelor medicale.

Prezența avatarurilor în prima linie din zona roșie a Unității de Primiri Urgențe a Spitalului Județean Timișoara reduce la minim riscul de contaminare a personalului medical care își desfășoară activitatea în zonele cu suspecți/confirmați cu SARS-COV2, au detaliat reprezentanții unității medicale.

Proiectul „Infirmiera Virtuală” reprezintă o rețea de avataruri interconectate cu aspect de cadru medical, o soluție „ready to use” din primul minut de la instalare, simplă și sociabilă. Cu ajutorul lor, medicii, asistentele medicale și infirmierele pot comunica video și text cu pacienții, având contact direct în situații esențiale pentru sănătatea acestora.