Angajații Aquatim au strâns 40 metri cubi de gunoaie în 2 ore din rețeaua de canalizare

Angajații Aquatim au strâns 40 metri cubi de gunoaie în 2 ore din rețeaua de canalizare

- in Locale, Social, Stiri, Utile
0

Pe timpul ploii torențiale căzute, marți 6 octombrie, dimineață, la Timișoara, 40 de angajați ai Aquatim și 13 utilaje de tip vidanjă, woma și autocombinată au intervenit pe străzi pentru remedierea problemelor cauzate de precipitațiile masive.

Prof. Ilie Vlaicu, directorul Aquatim, a explicat că principala intervenție s-a desfășurat la Pasajul Brediceanu. În acel punct Aquatim are în derulare o investiție importantă și săptămâna aceasta se va pune sub tensiune stația de pompe și va începe recepția lucrării. Astfel se vor elimina complet neajunsurile cauzate de ploi, așa cum s-a întâmplat și la Pasajele Jiul și Popa Șapcă. În ce privește stația de epurare, vârful de debit la intrare a fost timp de 2 ore de 21.800 l/s. Asta înseamnă că a fost de 1,6 ori mai mare decât debitul râului Bega și de 18 ori mai mare decât debitul ce intră în stație într-o zi normală.

Cantitatea de apă căzută nu a pus însă probleme, deoarece stația de epurare, realizată cu fonduri europene și inaugurată în 2011, funcționează foarte bine, iar capacitatea maximă de preluare a apei e de 25.300 l/s.

Pe de altă parte, lucrătorii Aquatim au avut și de această dată de înlăturat din grătare importante cantități de gunoaie: nu mai puțin de 40 mc în doar 2 ore! Pe lângă deșeurile menajere, de construcții și vegetale aruncate pe stradă și ajunse în canale, resturi cu care se confruntă de obicei, muncitorii au avut de îndepărtat și importante cantități de măști, mănuși, cârpe și șervețele umede. În special acestea din urmă sunt deosebit de periculoase, iar atunci când în stația de epurare ajunge o cantitate prea mare de deșeuri se poate bloca întregul flux tehnologic de epurare a apei uzate. De aceea, rugăm încă o dată timișorenii să nu-și mai arunce deșeurile pe străzi și în sistemul de canalizare al orașului!“, atenționează Ilie Vlaicu. Pentru probleme legate de serviciile de alimentare cu apă şi de canalizare, contactaţi DISPECERATUL Aquatim, la numerele 0356 914, 0256-201.362, 0756-119.528 NON-STOP.

Gh. M.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *