Anchetă într-un spital din vestul țării după ce o femeie, mama unui procuror DIICOT, a murit, fiind plimbată dintr-o secție într-alta

Anchetă într-un spital din vestul țării după ce o femeie, mama unui procuror DIICOT, a murit, fiind plimbată dintr-o secție într-alta

- in Actualitate, Locale, Sanatate, Stiri
0

Situație scandaloasă la Spitalul Județean Arad, unde conducerea unității medicale a deschis o anchetă, recent. O femeie, mama unui cunoscut procuror DIICOT, a murit după ce a fost mutată dintr-o secție într-alta, nefiind investigată la timp cu computerul tomograf, pentru că angajații ar fi considerat că este supraponderală.

Femeia în vârstă de 70 de ani a murit după ce timp de aproximativ o lună a fost mutată dintr-0 secție într-alta a Spitalului Județean Arad. Mai mult, analizele au întârziat, iar inițial, familiei i s-a spus că nu poate fi investigată cu computerul tomograf pentru că are 160 de kilograme, iar aparatul suportă doar 110 kilograme, potrivit MEDIAFAX.

Femeia decedată se numește Florica Mariana Hosu și este mama unui cunoscut procuror DIICOT din Arad. Aceasta a ajuns la unitatea de primiri urgențe în data de 7 iunie, fiind transferată la secția TBC, iar apoi trimisă iar la urgențe, după doar o oră. Apoi, femeia a ajuns din nou la secția TBC, a fost transferată pe secția de Anestezie și Terapie Intensivă, unde a murit peste o lună.

Familia acuză personalul medical și de faptul că au întârziat rezultatul unor analize. Concret, femeii i s-au luat probe pentru o bronhoscopie, însă rezultatul a venit abia peste 13 zile. “Am primit din partea domnului Hosu şi relatarea faptelor în scris la secretariatul spitalului şi s-a demarat deja ancheta internă. Actele s-au repartizat comisiei de reclamaţii şi comisiei etice a spitalului. Vis-a-vis de numărul kilogramelor pe care le suportă apartul de computer tomograf, eu ştiam (cât suportă – n.r.), acum nu ştiu ce a fost într-adevăr pe vremuri, a fost ceva demult, când au fost ceva probleme la 120 de kilograme. Dar după aia eu ştiam că funcţionează la 205 kilograme. Preluând conducerea spitalului de nici trei luni, nu mi s-a părut un lucru pe care să nu-l ştie orice angajat al spitalului care se implică în tratarea pacienţilor”, a declarat, pentru MEDIAFAX, Carmen Lucuța, managerului interimar al Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Arad.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *