Ancheta epidemiologica in cazul a sase persoane cu care femeia din Timisoara cu coronavirus a intrat in contact

Ancheta epidemiologica in cazul a sase persoane cu care femeia din Timisoara cu coronavirus a intrat in contact

- in Locale, Sanatate, Slider, Stiri
0

Mobilizare uriașă de forțe după ce în județul Timiș a fost confirmat primul caz de coronavirus. Este vorba de o femeie în vârstă de 38 de ani, care s-a întors de la Bergamo în urmă cu opt zile, cu avionul.

Potrivit DSP Timiș, femeia a vizitat localitatea San Giovanni Bianco, aflată la 30 de kilometri de Bergamo, în perioada 19 – 20 februarie.

Din informațiile noastre, începând cu data de 25.02.2020, persoana în cauză a prezentat subfebrilități și tuse rară, iar în 27.02.2020 s-a prezentat în Ambulatoriul Spitalului de Boli Infecțioase “Victor Babeș” din Timișoara. A fost consultată și i s-a făcut testul pentru gripa sezonieră, care a ieșit negativ. Totodată, i s-au recoltat probe pentru testarea COVID-19, având în vedere istoricul de călătorie relativ recent în Italia, ulterior fiind lăsată la domiciliu. Astăzi, în 28.02.2020, au fost prelucrate probele pentru testarea COVID-19 și rezultatul a fost pozitiv. Direcția de Sănătate Publică Timiș a anunțat Serviciul 112 în vederea transportului persoanei în cauză în condiții de siguranță la Spitalul de Boli Infecțioase “Victor Babeș” Timișoara, conform metodologiei. Din primele informații obținute de la pacientă, aceasta locuiește singură”, a informat DSP Timiș.

De asemenea, instituția a demarat de urgență o anchetă epidemiologică. În total, în cazul a șase persoane cu care femeia a intrat în contact, cei doi părinți, din Lugoj, și patru prieteni, vor fi supuși testării, pentru a se stabili dacă au coronavirus sau nu.