Ancheta epidemiologică a DSP Timiș a ajuns la final. Noi recomadări la Maternitate Odobescu!

Ancheta epidemiologică a DSP Timiș a ajuns la final. Noi recomadări la Maternitate Odobescu!

- in Actualitate, Locale, Sanatate, Stiri
0

Direcția de Sănătate Publică Timiș a finalizat ancheta epidemiologică la Maternitatea Odobescu, iar în urma verificărilor au fost luate noi măsuri.

Astfel, în urma numărului mare de cazuri testate la secțiile de Obstetrică-Ginecologie si Neonatologie ale Spitalului Clinic Municipal de Urgență Timișoara, DSP Timiș a emis o serie recomandări de natură să prevină răspândirea infecției:
– Recomandări pentru reorganizarea fluxului la Spitalul Clinic Municipal de Urgență Timișoara;
– Stabilirea standardului de echipament pentru fiecare zonă, obligatoriu pentru întreg personalul și pe întregul parcurs al programului de activitate;
– Restrângerea internărilor, cu centralizarea zilnică, nominală, a tuturor cazurilor acceptate de către managerul spitalului, alături de natura specifică a cazurilor medicale;
– Reorganizarea modului de lucru și identificarea unitară, în întreaga arhitectură a rețelei de spitale publice din județul Timiș, a disponibilităților de internare a gravidelor, spitale care dispun de secții de Obstetrică-Ginecologie.

DSP Timiș anunță că s-a luat legătura cu direcțiile de sănătate publică pe raza cărora au fost externați unii dintre nou-născuții depistați pozitiv în cadrul Maternității Odobescu pentru ca cei mici să fie retestați.

Nu în ultimul rând, pentru a elimina orice risc, s-a pus în discuție testarea persoanelor care se adresează unităților sanitare, cu accent asupra gravidelor. În cazul urgențelor (gravide în travaliu), având în vedere că timpul foarte scurt de intervenție nu ar permite efectuarea unei testări, nici anamneza riguroasă și examenul obiectiv, acestea pot să fie direcționate către un spital care tratează infecțiile cu noul coronavirus SARS-CoV-2 sau chiar să rămână internate în instituția medicală de primă adresare“, transmit reprezentanții DSP Timiș.

De asemenea, inspectorii DSP vor verifica zilnic dacă se respectă noile recomandări.

Pentru toate cazurile confirmate pozitiv pentru infecțiile cu noul coronavirus SARS-CoV-2, la nivelul județului Timiș, DSP desfășoară anchete epidemiologice și dispune măsuri în consecință. În paralel, se continuă acțiunea de verificare din punct de vedere igienico-sanitar a spațiilor de cazare destinate persoanelor carantinate sau destinate odihnei personalului medical, din cadrul unităților sanitare care tratează pacienți pozitivi sau suspecți. Similar, au fost supuse controlului și societățile care oferă în sistem catering hrana persoanelor carantinate. În conformitate cu prevederile legislative actuale, operațiunile de dezinfecție în spațiile de carantină sunt coordonate, astfel încât, la finalul unei serii de 14 zile, se asigură dezinfecția completă, efectuată de către operatori autorizați în acest scop și cu substanțe avizate de Ministerul Sănătății“, a mai transmit reprezentanții DSP Timiș.