Ana Munteanu, sanctionata in Consiliul Local Timisoara cu taierea indemnizatie pe doua luni, dupa operatiunea “Restaurantul”

Ana Munteanu, sanctionata in Consiliul Local Timisoara cu taierea indemnizatie pe doua luni, dupa operatiunea “Restaurantul”

- in Administratie, Locale, Slider, Stiri
1

Ana Munteanu, userista care a descins cu jandarmii într-un restaurant, a fost sancționată pentru fapta sa și în Consiliul Local Timișoara, astăzi. Consilierul local Pro România Roxana Iliescu, de meserie avocat, a propus un proiect de hotărâre de sancționare a Anei Munteanu prin retragerea indemnizației lunare pe două luni, respectiv aprilie și mai 2021.

După mai multe discuții aprinse, proiectul de hotărâre a fost aprobat, fiind votat de 21 dintre consilierii locali, iar unul dintre aleși s-a abținut la vot. Votul a fost unul secret. Vă reamintim că, săptămâna trecută, Biroul Județean al USR Timiș a decis ca Ana Munteanu să-și piardă calitatea de membru al partidului timp de un an.

Nu cred că domnișoara a avut girul consiliului local să meargă în numele nostru. A fost o acțiune premeditată, asumată de partid, de prefect. În calitate de ce să o sancționăm noi pe Ana Munteanu? Au făcut o ședință, au votat în unanimitate. Facem poliție politică în consiliul local? Ce să votăm?“, a spus consilierul local PNL Simion Moșiu, înainte ca proiectul să fie supus votului.

Pe de altă parte, Roxana Iliescu, inițiatoarea proiectului, a intervenit pentru a sublinia faptul că “nu facem poliție politică, ci este o prerogativă pe care noi, consilierii locali, o avem. Am optat pentru această sancțiune care prevede retragerea indemnizației pe două luni pentru că colega noastră a acționat în calitate de consilier local. Codul Administrativ nu prevede niciunde că noi am avea vreo autoritate de aplicare concretă a legii“.

În discuție a intervenit și consilierul local Dan Reșitnec, președintele USR Timișoara, care a precizat că aleșii locali USR-PLUS vor vota proiectul propus de Roxana Iliescu. “Nu avem ce să discutăm de decizii de partid în consiliul local. Doamna Ana Munteanu a avut în calitate de consilier local un comportament greșit, iar ea a recunoscut asta. Grupul de consilieri locali USR-PLUS consideră că se impune o sancțiune și vom vota pentru proiectul, dar cred că aici trebuie să se încheie dezbaterile în spațiul public pe această temă“, a declarat Dan Reșitnec.

De asemenea, consilierul local PNL Ștefan Sandu a luat cuvântul pentru a-i certa pe cei din USR pentru acțiunea Anei Munteanu. “Prea sună toată această poveste a batistă pe țambal. Nu știu dacă cei din USR care au pus la cale toată această mârșăvie se simt confortabil. Cred că sancțiunile trebuie să fie conform legii și sper ca și Corpul de Control trimis de Ministerul de Interne să-și facă treaba corespunzător, astfel încât astfel de fapte să nu se mai repete. Sunt perfect convins că ea nu a făcut această acțiune de capul ei, singură, singurică, mai sunt și alte persoane în spate care nu sunt recunoscute. Voi vota pentru sancționare, pentru că a greșit, dar sunt convins că sunt și alte persoane în spate care trebuie să răspundă”, a afirmat Ștefan Sandu.

1 Comment

  1. Ce ordinară aceasta Roxana Iliescu, să o penalizeze pe o colegă de CL, indiferent cine. Ea e adevărata Ana Pauker!!

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *