Amenzi usturatoare aplicate de inspectorii apelor din Banat, in 2020. Neregulile descoperite

Amenzi usturatoare aplicate de inspectorii apelor din Banat, in 2020. Neregulile descoperite

- in Eveniment, Locale, Slider, Stiri
0

Inspectorii apelor din Banat au aplicat amenzi usturătoare anul trecut după ce au descoperit o serie de nereguli.

Administrația Bazinală de Apă Banat informează că, în total, în 2020, în cadrul controalelor efectuate în întreg spațiul hidrografic din regiune, au fost acordate 92 de sancțiuni, dintre care 62 de avertismente și 30 de amenzi. Valoarea amenzilor se ridică la 1,21 milioane de lei.

Potrivit reprezentanților instituției, amenzile au fost acordate pentru “extragerea de agregate minerale din albiile/terasele cursurilor de apă fără acte de reglementare din punct de vedere al gospodăririi apelor /fără respectarea prevederilor acestora, nerespectarea măsurilor dispuse anterior, circulația cu autovehicule pe diguri de apărare, depozitarea materialelor de orice fel pe malurile cursurilor de apă, efectuarea lucrărilor pe ape sau care au legătură cu apele fără a deține acte de reglementare din punct de vedere al gospodăririi apelor, evacuarea de ape uzate fără respectarea autorizației de gospodărire a apelor, neasigurarea salubrizării malurilor cursurilor de apă intravilan UAT-uri, etc“.

De asemenea, ABA Banat a efectuat anul trecut și controale comune împreună cu polițiștii, în urma cărora au fost întocmite patru dosare penale pentru executarea, extinderea sau punerea în funcțiune de lucrări pe ape sau care au legătură cu apele fără a deține acte de reglementare din punct de vedere al gospodării apelor. Totodată, a fost întocmit un dosar penal pentru extragerea de agregate minerale din albia minoră a cursului de apă fără acte de reglementare din punct de vedere al gospodăririi apelor.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *