Amenzi uriașe pentru cei care nu iau măsuri împotriva ambroziei

Amenzi uriașe pentru cei care nu iau măsuri împotriva ambroziei

- in Actualitate, Eveniment, Locale, Stiri
0

Proprietarii de terenuri trebuie să ia măsuri împotriva ambroziei până în 30 iunie, altfel se vor alege cu amenzi de până la 20.000 de lei.

Poliția Locală Timișoara atrage atenția proprietarilor de terenuri din oraș că trebuie să își întrețină proprietățile, cu atât mai mult cu cât, o dată cu încălzirea vremii, acestea devin locații propice dezvoltării de vegetație. Printre plantele care pot apărea pe terenurile neîntreținute crește și buruiana denumită ambrozia, plantă care provoacă alergii grave și are efecte nocive asupra unui număr mare de cetățeni.

Deși efectele acestei plante apar după luna iunie, Poliția Locală Timișoara dorește să informeze proprietarii de terenuri că, alături de administratorii drumurilor publice, căilor ferate, cursurilor de apă, lacurilor, sistemelor de irigații și ai bazinelor piscicole, au obligația să desfășoare lucrări de prevenire, combatere și distrugere a buruienii ambrozia, denumita stiintific Ambrosia artemisiifolia, pentru evitarea instalării și răspândirii vegetatiei din această categorie pe terenurile intravilane sau extravilane. Măsurile de distrugere a acesteia trebuie să fie luate în perioada cuprinsă între răsărirea acestei plante și apariția primelor inflorescente, respectiv cel târziu până la data de 30 iunie a fiecărui an, prin lucrări de cosire, smulgere, erbicidare sau alte metode specifice“, transmite Poliția Locală Timișoara.

Conform Legii 62/2018, modificată prin Legea 129/2020, amenzile sunt sunt de la 1.000 lei la 5.000 lei pentru persoanele fizice și cu amendă de la 10.000 lei la 20.000 lei pentru persoanele juridice.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *