Amenzi pentru cele mai absurde parcări, la Timișoara

Amenzi pentru cele mai absurde parcări, la Timișoara

- in Eveniment, Locale, Stiri
0

Polițiștii locali au continuat în această perioadă să acționeze în vederea luării măsurilor de fluidizare a traficului obstrucționat de autovehiculele parcate neregulamentar, situații sesizate de timișoreni zilnic. Principalele aspecte pe care le au în vedere polițiștii locali sunt cele referitoare la respectarea de către șoferi a prevederilor legale privind oprirea, staționarea, parcarea, blocarea accesului în parcări ori incinta unor imobile sau blocarea căii de rulare a tramvaielor.

În ceea ce privește blocarea accesului în curți, parcări, garaje etc, în ultimele zile, au fost aplicate 35 de amenzi, majoritatea dintre acestea ca urmare a sesizărilor de la cetățeni.

Un șofer, care se afla la volan, și-a parcat mașina pe Intrarea Munților, blocând accesul într-un garaj și punând în imposibilitatea de a ieși cu mașina pe proprietarul acestuia. Oamenii legii care au ajuns la fața locului, l-au amendat pe șoferul nesimțit. Un alt șofer și-a lăsat mașina, pe strada Daliei, obstrucționând accesul autovehiculului de la societatea de salubrizare care nu putea ridica astfel gunoiul. Un alt cetățean a semnalat faptul că posesorul unui autoturism a blocat cu mașina accesul în curtea casei sale de pe str. G. Musicescu, la fel și în cazul unui garaj de pe Calea Aradului, pe Intrarea Doinei, și pe str. Antenei, unde a fost blocată calea de acces la o societate comercială.

Toți cei surprinși în această situație au fost sancționați. Poliția Locală Timișoara atrage atenția conducătorilor auto să respecte legislația deoarece sancțiunile pentru astfel de fapte sunt între 290 și 725 lei și 2 sau 3 puncte penalizare la permis, conform OUG 195/2002, în cele mai multe dintre aceste cazuri trecându-se și la ridicarea mașinilor”, transmit reprezentanții Poliției Locale Timișoara.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *