Amenzi maxime pentru firmele care nu semnalizează lucrările și nu aduc carosabilul la starea inițială

Amenzi maxime pentru firmele care nu semnalizează lucrările și nu aduc carosabilul la starea inițială

- in Eveniment, Locale, Stiri
0

Polițiștii locali au demarat în ultima săptămână o serie de verificări referitoare la respectarea lucrărilor tehnico-edilitare care se execută pe domeniul public.

Ca urmare a unor sesizări, dar și constatări în teren unele lucrări efectuate de diferite firme în carosabil sau pe trotuare nu sunt semnalizate corespunzător sau aduse la starea inițială. Astfel că, au fost aplicate pe această linie 12 amenzi de 2500 lei fiecare în cazul mai multor societăți printre care RCS&RDS, Instgaz SRL, Cons Electrificare Instal, Instal Construct, Aquatim, Delgaz Grid SA.

Poliția Locală Timișoara atrage atenția că potrivit actului normativ, firmele care efectuează lucrări în carosabil au obligația să semnalizeze corespunzător punctele de lucru și să readucă la starea inițială trotuarele și partea carosabilă a străzilor pentru a evita producerea de accidente de circulație, nerespectarea acestor prevederi constituind un real pericol pentru toți participanții la trafic. Sancțiunile prevăzute sunt între 1000 și 2500 lei”, transmit reprezentanții Poliției Locale Timișoara