Amenzi intre 500 si 1.500 lei pentru cei care sunt prinsi fara masti sau manusi, la Timisoara

Amenzi intre 500 si 1.500 lei pentru cei care sunt prinsi fara masti sau manusi, la Timisoara

- in Administratie, Locale, Slider, Stiri
0

Primăria Timișoara a venit cu noi precizări după ce, aseară, Nicolae Robu a anunțat că, începând de astăzi, se instituie obligativitatea purtării măștilor și a mănușilor în spații închise, precum și în mijloacele de transport în comun.

Astfel, reprezentanții instituției anunță că primele trei zile vor fi de grație, așa că nu vor fi acordate amenzi. Însă, începând cu data de 25 aprilie, cei prinși că nu poartă măști sau mănuși vor fi arși la buzunare cu sume cuprinse între 500 și 1.500 lei.

Purtarea măştilor şi mănuşilor nu este obligatorie în spatiile deschise şi nici în cele închise în care nu se desfăşoară relaţii cu publicul. În locul măştilor propriu-zise, pot fi folosite şi eşarfe care acoperlă gura şi nările, avînd astfel rolul de filtru. Orice mănuşi sunt acceptate. Nerespectarea hotărârii Consiliului Local pentru Situaţii de Urgenţă se sancţionează conform Legii 61/199 I, cu amendă cuprinsă între 500 şi 1500 de lei, plătibilă la jumătatea cuantumului minim, în condiţiile legii. Zilele de 22, 23 şi 24 aprilie 2020 se vor constitui în “perioadă de graţie”, în care nu se vor aplica amenzi, cetăţenii care nu respectă hotărârea fiind doar atenţionaţi verbal de forţele de ordine că această hotărâre exista şi, începând din 25 aprilie 2020, pentru nerespectarea ei se vor aplica amenzi, a transmis Primăria Timișoara.

Sursa foto: Getty Images