Amenzi de un milion de lei într-o singură lună aplicate de ITM Timiș pentru munca la negru

Amenzi de un milion de lei într-o singură lună aplicate de ITM Timiș pentru munca la negru

- in Actualitate, Locale, Social, Stiri
0

Inspectoratul Teritorial de Muncă Timiș a efectuat pe parcursul lunii iulie a acestui an o serie de controale la firmele din județ, pentru a vedea dacă se respectă legea.

Reprezentanții instituției informează că au fost realizate 660 de controale în domeniul relațiilor de muncă și al securității și sănătății în muncă, iar valoarea totală a amenzilor aplicate se ridică la 1.089.000 lei.

În ceea ce privește domeniul relațiilor de muncă, ITM Timiș arată că au fost efectuate 338 de controale, toate fiind realizate cu scopul identificării cazurilor de muncă nedeclarată. Astfel, au fost aplicate 30 de sancțiuni, dintre care 27 de amenzi și trei avertismente. Valoarea totală a amenzilor a fost de 1.073.000 lei, din care 960.000 lei pentru muncă la negru.

De asemenea, în domeniul securității și sănătății în muncă s-au realizat 322 de controale, fiind aplicate 514 sancțiuni. Dintre acestea, două sunt amenzi, în valoare de 16.000 lei, iar restul avertismente.

În luna iulie, în județul Timiș au avut loc 62 de accidente de muncă, în urma cărora zece angajați au incapacitatea temporară de muncă.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *